Denizlispor'un Kütahya Dumlupınar Stadı'nda, Tavşanlı Linyitspor ile oynayıp, 2-1'lik skorla galip geldiği maça otobüs kaldıran Denizlili iki taraftar grubu Yeşil Cephe ve 57 Gençlik arasında Kütahya'da gerginlik yaşanmıştı.

İki taraftar grubu maçtan sonra kendi otobüsleriyle Denizli'ye döndü.

Yeşil Cephe taraftar grubunun önde gelen isimleri olayı konuşmak için 57 Gençlik Grubu'nun Atatürk Stadı'nda bulunan taraftar grubu binasına gitmesi üzerine iki grup arasında tartışma yeniden alevlendi ve silahlı kavgaya dönüştü. İki pompalı tüfeğin kullanıldığı silahlı kavgada, Yeşil Cephe taraftar grubu liderlerinden Fatih Eroğlu (35) ağır yaralı olarak kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti, çoğu hafif 14 kişi de yaralandı. Olayın ardından 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S.’nin (32) ile S.Ş. (30), M.S. (19), İ.A. (19), O.Ç. (19), İ.A. (21), K.C. (20), M.A. (20), R.S. (15), C.A. (17) ve E.Ş. (23) gözaltına alınmıştı.
Yaşanan olayın yargılanan tek tutuklu sanığı 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S’enin cezası karara bağlandı. Fatih Eroğlu’nun öldürüldüğü ve 14 kişinin yaralandığı olayda, mahkeme kararı ile 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S ‘ye 28 yıl 9 ay hapis cezası verildi.