Salihli’nin, Kurşunlu Kaplıcaları mevkiindeki ormanlık alanda çalışma yapan bir greyder uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 20 metre yokuş aşağı ilerleyen greyderin sürücüsü, greyder uçuruma yuvarlanmadan greyderden atlayarak kurtuldu.
Olay, saat 12.00 sıralarında Salihli’nin Kurşunlu Kaplıcaları mevkiinde meydana geldi. Orman İşletme Şefliği ekiplerinin ormanlık alanda gerçekleştirdikleri çalışmaya destek vermek için Salihli Belediyesi’ne bağlı bir greyder Kurşunlu Kaplıcaları mevkiine gönderildi. Özkan Altan (31) ormanlık alandaki çalışmasını tamamlayıp yokuş aşağı inerken greyderin freni boşaldı. Greyderin direksiyonu kilitlenince greyder yaklaşık 20 metre kontrolsüz bir şekilde yokuş aşağı inmeye devam etti. Greyder, yolun sonunda bulunan yaklaşık 30 metrelik uçurumdan yuvarlanmak üzere iken sürücü Özkan Altan, son anda araçtan atladı ve ölümden döndü. Sol topuğunda çatlama meydana gelen sürücü Altan, olay yerine çağırılan sağlık ekiplerince Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Öte yandan kaza sonrası Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay gelerek yaralı işçiye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Olayın şokunu üzerinden atamayan Özkan Altan, Salihli Devlet Hastanesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Önce vites boşa geçti. Daha sonra frene bastım ama fren tutmadı. Direksiyon kilitleme yaptı. Sağa sola dönemedim. Greyder yolun karşısına geçince kendimi araçtan atmak zorunda kaldım çünkü yapabileceğim bir şey kalmamıştı. Bu sırada önümden bir sürü araba geçti" dedi.
Sürücü Altan, dozerden atladığı görüntüsü ise Lidya Sardes Hotel’in güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.