NEVŞEHİR (CİHAN)- Nevşehir merkeze bağlı Göreme Belediyesi'nin Ramazan ayında verdiği iftar programına halkın yanı sıra yerli ve yabancı ziyaretçilerin de ilgisi gün geçtikçe artıyor.
Göreme Belediyesi ile Aile ve Gençlik Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği İsali Mahallesi'nde kurulan iftar çadırına Göreme halkı yoğun ilgi gösterdi. İftar öncesinde yemek sırasında uzun kuyruklar oluştu. Programa yerli ve yabancı çok sayıda vatandaş katılıyor. İftar sofrasının oluşturduğu atmosferde yabancı ziyaretçiler de kendilerini bir anda Ramazan çadırında buluyor. Genç yaşlı, kadın erkek, yerli yabancı çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği programda, her akşam iftar vaktinden önce Göreme Bahçeli Camii İmam Hatibi Kadir Evci tarafından Kur'an-ı Kerim okunuyor.
    Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu birlikteliğin çok güzel bir atmosfer olduğuna dikkat çekerek, "Zengin fakir herkes aynı sofrada, aynı kaptan aynı yemeği yiyor. Bu yüce dinimizin eşitliğini gösteriyor. Bu atmosferde oruç açmak farklı bir duygu veriyor insana. Yabancı ziyaretçiler bile sizinle birlikte başlıyorlar yemeğe. Bunu görmek gerçekten çok güzel bir şey." diye konuştu.
CİHAN