Geleneksel “Gökay Yörük Şenliği” 17 Temmuz Pazar günü, (Gökçeler, Güzelköy, Akıncılar, Yahşiler, Yeşilköy, Denizoluk, Kayapınar, Seki, Avdan) mahallerinin katkısı ve Tavas Belediyesinin organizesiyle 20.si gerçekleştirilecektir.

Ramazan-ı Şerif ayının girmesiyle ertelenen etkinlik, yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve mahalle halkını birleştirmek adına büyük önem taşıyor.
Yörük kültürünün unutulmaması açısından bu tür şenliklerin önemli olduğunu, şenliğe katılımın da her yıl daha da artarak devam ettiğini belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Yörük her şeyden önce seven, sevilen, hoşgörüsü olan, vatanına, milletine, bayrağına ve toprağına bağlı kişidir. Örfünü ve adetlerini gelecek nesillere ulaştırmak için yaşantısını sürdürür.
Yörük kültürümüzün göçebe hayatını, düğün derneğini, yemesini içmesini, giyim kuşağından daha nice kültürel değerlerimizin unutulmamasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için her yıl düzenli olarak bu güzel kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de; yörük gezen, dolaşan, tabiata saygı duyan, onu koruyan, doğayı çiçeği ve hayvanı seven, suyunu koruyan ve en önemli özelliği de bütün insanları seven bir yapıya sahip olacaktır.
Güzel olan ne varsa her an yaşatılması gerekir. Yörükler birleştiricidir. Yörük toplumu, tarihini önemseyen, kültürünü seven bir toplumdur. Yörükler bu ülkenin en temel harcıdır. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu ülkenin en önemli harçlarından birisi olacaktır.
20.si düzenlenecek olan “GÖKAY YÖRÜK ŞENLİĞİ” etkinliğimizde, mehteran ve halk oyunları gösterileri eşliğinde,  tulukta ayran, kıl çadırda tarhana çorbası içmeyi özleyenleri, kirmenle yün eğirmeyi merak edenleri kısacası ah o eski günler diyenleri yörük şenliğimize bekliyoruz”
dedi.