Meme estetiği ameliyatlarından olan göğüs dikleştirme, sönmüş ve sarkmış göğüslerin engellenmesi amacıyla göğüslerin toplanmasına yönelik yapılan cerrahi bir müdahaledir. Göğüs sarkmalarının nedenleri;

  • Yaşın ilerlemesi,
  • Aşırı ve sık kilo alıp verme,
  • Hamilelik ve emzirme süreci olarak sıralanabilir.

Göğüs Dikleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Göğüs dikleştirme ameliyatı, genel anestezi altında yapılan ve 2-2,5 saat süren bir ameliyattır. Sarkıklık derecesine ve büyüklüğüne göre farklı teknikler kullanılarak ameliyat gerçekleştirilir. Göğüs dikleştirme yöntemleri;

  • Göğüs başı çevresi yöntemi,
  • Ters T yöntemi,
  • Lolipop yöntemi olarak belirtilebilir.

Göğüs dikleştirme ameliyatı sırasında kullanılacak yöntemi, hastanın sarkma derecesine ve göğüs büyüklüğüne göre doktor belirlemektedir. Ameliyat sonrası hasta, en geç bir hafta içerisinde çalışma hayatına geri dönüş sağlayabilir.

Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Göğüs dikleştirme ameliyatı sonrasında hasta 1 gece hastanede kalır ve göğüsteki sarkıklık miktarına göre dren kullanılır. Kullanılan drenler 3 gün sonunda çıkarılarak, pansumanlara devam edilir. 1. hafta ve 2.hafta kontroller yapılarak, 2. hafta sonunda dikişlerin alınması gerçekleştirilir. Aynı zamanda belli bir dönemde göğüslerde şişlik olması normaldir ve zamanla şişlik kaybolacaktır.

Ameliyattan sonra 1 hafta boyunca istirahat etmek gereklidir ve 6 hafta boyunca sporcu sutyenine benzer özel sutyen takılması zorunludur. Ameliyat sonrasında iz kalması kesilerden dolayı normaldir ve sutyen sayesinde saklanabilecek küçük boyuttadır. Aynı zamanda ameliyat sonrası en az 1 ay kadar bir süre ağır işlerden hatta spordan uzak durulmalıdır.

Göğüs dikleştirme ameliyatları sonrasında, emzirme gereksinimi duyan anneler, emzirmeye devam edebilir ama bazı anlarda sütte azalma söz konusu olabilir.

Göğüs Dikleştirme Ameliyat Fiyatları

Göğüs dikleştirme ameliyatı fiyatları;

  • Kişide oluşmuş göğüs sarkması durumuna,
  • Doktor tarafından karar verilen ameliyat sırasında kullanılacak yönteme,
  • Göğüs dikleştirme ameliyatı sırasında göğüs büyütme ya da küçültme işleminin de yapılıp yapılmayacağına,
  • Doktorun uzmanlık derecesine ve tecrübesine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Bu nedenle göğüs dikleştirme ameliyatı öncesinde doktordan detaylı bilgi almak hatta muayene olmak, göğüs dikleştirme ameliyatı fiyatını öğrenme açısından kesinlik kazanılmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak: https://esteaura.com/gogus-estetigi/meme-diklestirme-protez/