Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bir krom madeni ocağında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan 4 işçiden 3’ü yaralı kurtarılırken; 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.
Olay, saat 15.00 sıralarında Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesi ile Pınarköy köyü arasındaki bölgede bulunan bir krom madeninde meydana geldi. Toprak altında kalan dört işçiden 3’ü mesai arkadaşları tarafından kurtarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.
Göçük altında kalan Ali Abay (30) isimli işçiye ulaşılması için tüm imkanlar seferber edildi. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından Ali Abay’ın cansız bedenine maden ocağının girişinden 80 metre derinlikte ve 300 metre uzaklıktaki bir noktada ulaşıldı. Abay’ın cesedinin çıkarılması için Yatağan’da bulunan ve maden kazaları konusunda deneyimi olan AKUT ekibinden yardım istendi.
Ali Abay’dan gelecek iyi bir haber için maden ocağı girişinde ümitle bekleyen ailesi, acı haberi alınca büyük bir üzüntü yaşadı. Abay’ın ailesi ve çalışma arkadaşları maden ocağı girişinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Abay’ın cesedinin göçük altından çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.
Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale de, olay yerine gelerek kurtarma çalışmaları hakkında maden yetkililerinden bilgi aldı.