Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin küçük sermayelerle kendi işini kurup, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara yönelik yürüttüğü proje sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliği ile yürütülen çalışma kapsamında, Denizlili 15 girişimci kadına mikrokredi çekleri törenle verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nde düzenlenen törene Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Mikrokredi Bölge Müdürü Necla Ala ve girişimci kadınlar katıldı. 8 yıldan buyana binlerce kadının mikrokrediden yararlandığını ifade eden Değirmenci, “Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile 2009 yılında başlattığımız proje ile Denizli’de Mikrokredi Ofisimiz faaliyete başladı. Bu işin lokomotifliğini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesidir. Her yıl belli oranda projeye katkıda bulunuyoruz” dedi.

Denizli Türkiye’ye örnek bir il

Değirmenci, “Denizli, Türkiye’de kadın istihdamının en yüksek olduğu illerin başında geliyor. Denizli girişimciliği ile çalışkanlığı ile cesareti ile Türkiye’ye örnek bir il. Biz bir projeye hanım kardeşlerimiz inanırsa, orada başarılı olamamak gibi bir şeyin asla söz konusu olmayacağına inanıyoruz. Bu güne kadar başarı ile uyguladık ve şu anda yaklaşık 1200 civarında hanım kardeşimiz bu projemizden istifade etti. 1.000 TL ile başlayan bir süreç ama sonrasında bu rakam artabiliyor. Herkes başladıktan sonraki başarı hikayesini kendisi yazacak” diye konuştu. 

Büyükşehir girişimci kadınlara destek olmaya devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kadın istihdamına yönelik desteğinin artarak devam ettiğini kaydeden Değirmenci, “Mikrokredi ofisimize her yıl Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamaya devam ediyoruz. Sadece merkezde değil diğer ilçelerimizde de bu projeyi uygulamaya başladık. Bugün burada 15 girişimci hanım kardeşimize toplam 33 bin TL tutarında mikro kredi çekini teslim edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi. Konuşmanın ardından girişimci kadınlara mikrokredi çekleri dağıtıldı.