HABERDENİZLİ.COM

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen "Girişimci Kadınlar Harekete Geçiyor” projesi "Aktif Gönüllü Gençler Derneği (AGEDER) tarafından 10-15 Eylül tarihlerinde başarı ile tamamlandı.  Proje kapsamında Bulgaristan, Romanya, Litvanya, Letonya ve Türkiye’den 37 gençlik çalışanı Denizli’de 5 gün boyunca yaygın eğitim metotları kullanılarak tasarlanmış çeşitli atölye çalışmalarına katılarak “Girişimcilik”, “Dijital Yeterlilik”, “Yabancı Dilde İletişim Kurma”, “Toplumsal, Kültürler Arası, Sosyal, Aktif Vatandaş Yeterliliği” konularında, yeterlilikler kazandılar.

Projenin ana temasının, nitelikli uluslar arası örneklerin bölgeye entegrasyonunun sağlanarak kadın istihdam oranının artırılması ve bölge kadınlarının sosyo-kültürel alt yapısının güçlendirilmesi olduğunu belirten Dernek Başkanı ve Proje Yasal Temsilcisi Nermin Taşoğulları,  “Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi istihdamı geliştirmenin en önemli yolu nitelikli girişimciliği artırmaktır. Buradan yola çıkarak kadınların sosyal hayata aktif katılımının sağlanması yönündeki en büyük adım olan istihdama katkılarının artırılması projemizin temel çıkış noktasıdır” dedi. 

Proje kapsamında Denizli Soroptimist Kulübü’nde proje katılımcısı gençler ve Denizli’de kadın girişimciliği ve istihdamı konularında faaliyet gösteren organizasyon ve kişiler bir araya geldi.  Ayrıca, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ziyaret edildi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Pasin Akın; Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi’nin faaliyetlerinden bahsetti. Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ise; gençlere girişimcilik eğitimi verdiklerini ve bu eğitim sayesinde eğitimini tamamlayanların Kosgeb Hibelerine başvurabildiğini anlattı. 

Proje kapsamında ayrıca Laodikya ve Pamukkale ziyaret edilerek şehrimizin kültürel güzellikleri tanıtıldı. Kültürel gece etkinliklerinde de ülkeler yemeklerini, danslarını, geleneksel kıyafetlerini tanıtarak kültürel öğrenme gerçekleştirdiler.