Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesini ziyaret etti.

Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) başarılı bir çalışma hayatının ardından İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü’ne atanan Ferudun Giresun Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ı ziyaret ederek tanışma toplantısı yaptı. Türkiye İş Kurumunda 25 yıllık bir tecrübeye sahip olan ve İŞKUR Genel Müdürlüğünde, İşgücü Uyum Daire Başkanlığı da dahil birçok önemli görevde bulunan Giresun, aslen Denizlili olması sebebiyle Denizliye hizmet etmek istediğini belirterek Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne atandı. Giresun, göreve başlamasının hemen ardından MÜSİAD’ı ziyaret ederek işadamlarıyla görüş alışverişinde bulundu.

KLASİK YÖNTEMLERİ BIRAKIYORUZ
İŞKUR’da yeni bir dönem başlatacaklarını, Klasik iş ve işçi bulma yöntemlerini değiştireceklerini belirten Giresun, İşadamlarımızla ve firmalarla daha yakın iletişime geçerek onların istekleri doğrultusunda işçi bulma ve istihdam ortamı sunacaklarını belirtti. Giresun, “Klasik iş ve işçi bulma hizmetlerinin ötesinde aktif ve pasif işgücü programlarını etkin uygulamayı, bölgemizin işsizlik sorununa çözümler üretmeyi ve modern bir istihdam kurumu olarak faaliyetlerini başarıyla sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda 2011 yılı Ekim ayı içerisinde ilkini gerçekleştirdiğimiz istihdam fuarının bu kez “2. Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, DENİF-2012” ismi ile Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesinde 10-11-12 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştireceğiz.” Dedi.  Giresun ayrıca, MÜSİAD üye firmaların talep etmesi halinde özel seminerler yapılabileceğini ve burada görevlendirilecek eğitmenlerinde İŞKUR tarafından organize edilebileceğini söyledi.

ARA ELEMAN SIKINTISI ÖNÜMÜZDEKİ EN BÜYÜK ENGEL
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Necip FİLİZ,  “Denizlili Sanayiciler olarak ara eleman sıkıntımız olduğunu her defasında dile getirmekteyiz. Bu sanayimizin gelişmesi açısından önümüze çıkan en büyük engellerdendir. Kalifiye ve işe uygun eleman bulma konusundaki sıkıntımız, İŞKUR yöneticilerinin sizin yaptığınız şekilde sahaya inerek, firmaları daha yakından tanıyıp onların ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlayarak çözülebileceğine inanıyorum.” Dedi. Filiz ayrıca Giresun’a yeni görevinde başarı dileklerini ileterek ziyaretlerinden dolayı memnun kaldıklarını ifade etti.