GİRESUN (CİHAN)- Vali Dursun Ali Şahin, Eynesil, Görele ve Keşap ilçelerinde bir dizi incelemede bulundu.
    Şahin, ilk olarak Eynesil ilçesini ziyaret etti. Burada Dizgine Yayla Şenliği'ne katılan Vali Şahin, daha sonra Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ve Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ile görüşerek, ilçe ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra Yeşil Cami inşaatında incelemelerde bulunan Şahin, cami inşaatına 10 bin lira katkı sözü verdi.
    Ardından Görele Çavuşlu beldesine geçen Vali Şahin, burada da bir dizi incelemelerde bulundu. 1727-1791 yılları arasında yaşamış Trabzon Valisi Süleyman Paşa’nın mezarının da bulunduğu tarihi mezarlıkta incelemeler yapan Vali Şahin, mezarlığın onarımının yapılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunulması yönünde ilgili kültür ve turizm müdürlüğü yetkililerine talimat verdi. Beldede vatandaşlarla da sohbet eden Şahin, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
    Vali Şahin, Keşap ilçesinde de incemeler yaptı. İlçeye bağlı Kurugeriş köyüne giden Şahin, burada vatadaşlarca coşku ile karşılandı. Köyde bulunan ilköğretim okulunu gezen Şahin, ilgililerden okulun sorunları hakkında bilgiler aldı. Köy muhtarı Şükrü Yayla ile görüşen Şahin, kendisinden 700 nüfuslu köyün sorunlarını görüştü.
    Vali Şahin, yaptığı açıklamada, bu yıl köyün su sorununun çözümü için 80 bin lira ayrıldığını, ayrıca köy yolunun bir kısmının betonlanacağını belirterek, diğer sorunların çözümü için imkanlar ölçüsünde yardımcı olunacağını söyledi.
    Giresun Valisi Şahin, köy ziyareti dönüşünde Karabulduk yolu üzerinde bulunan taş ocağında da incelemelerde bulundu. CİHAN