Denizli’deki 'Gezi Parkı' eylemlerinde görev alan polislere, Denizli Valiliği tarafından başarı belgesi verildi.
Taksim Gezi Parkı eylemleri için Denizli’de yapılan eylemler 20 gün sürerken, her gün Delilkliçınar Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla polis arasında herhangi bir olay yaşanmamıştı. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un da izlediği eylemlerde polislerin yoğun çabası Denizli Valiliği tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.
Denizli Valiliği’ndeki törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları ve belge alacak polisler katıldı.
Törende konuşan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, 28 Mayıs’ta başlayarak ülke geneline yayılan eylemlerin Denizli’de de gerçekleştiğini belirterek, ‘’Denizli’de eylemler 1 Haziran’da başladı. Bugüne kadar dernekler, sivil toplum örgütleri, siyasiler toplamda 50 adet protesto eylemi yaptı. Bu eylemlerde 847 polisimiz görev yaptı. Bu eylemlerde polisimiz son derce sağduyulu davrandı.Eylemler arasında eylemcilerin arasında yer alan bazıları polisin kendilerine müdahale etmesini istedi ancak polisimizin sağduyulu davranması birçok olayı önüne geçti’’ dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, Gezi Parkı eylemlerinin Denizli’de sakin geçtiğini belirterek, ‘’Olaylarda göstericiler arasında bulunan bazı kışkırtıcı marjinal gruplar polisi provoke etmeye uğraştı. Tüm bu provokasyonlara karşı polisimiz öngörülü ve sağduyulu davranması birçok olayı engellemiştir. Bizlerde bu sebeple polislerimize başarı belgesi vermeyi uygun gördük’’ dedi.
Konuşmaların ardından emniyet mensuplarına başarı belgeleri protokol üyeleri verdi.