Denizli ASKF, 2 Haziran Cuma günü Anemon Otel’de yapacağı Olağan Genel kurula iki başkan adayı ile gitmeye hazırlanırken,  ASKF’den yapılan açıklama ile gündem değişti. 

Denizli ASKF resmi internet sitesinde“Spor Kamuoyumuzun bilgilerine”  başlıklı açıklamada, “Türk Medeni Kanunu ve Tüzüğümüz Gereği Federasyonumuzun Genel Kurullarında seçme ve seçilme hakkı delege olma şartıyla belirlenmiştir.
2 Haziran 2017 Cuma günü saat 16:00’da Anemon Hotel’de yapılacak olan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 14. Olağan Genel Kurulunda da aynı kanunun ve tüzüğün ilgili maddeleri geçerli olacaktır.
29 Mayıs 2017 Pazartesi günü yapmış olduğu basın toplantısında başkan adaylığını açıklayan Sayın Yaşar Kaçar, Federasyonumuzun 14. Olağan Genel Kurulunda delege değildir” denildi.

“KAÇAR TABİİ DELEGEDİR”

Denizli ASKF Başkan adayı Yaşar Kaçar’ın delegeliği ile ilgili aynı sitede yer alan “Sayın Yaşar Kacar, 3 dönem Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Delege ve Tabii delege olma şartları Tüzüğün 7 Maddesi’nde belirtilmiştir. 
Madde 7’de,  Federasyona üye kulüpler üyeleri arasından Genel Kurullarında seçeceği 3 (üç) delege ile Federasyon Genel Kurullarında temsil edilirler. Üye kulüpler Delege olarak seçilen isimleri Genel Kurul Toplantı Tutanağı ile birlikte bir üst yazı ile Federasyona vermek zorundadırlar. Ayrıca delegeler genel kuruldan yetki alındığı taktirde yönetim kurulunca da belirlenir. Bu isimler genel kuruldan en az 20 gün önce federasyona bildirilir. Delegeler yenisi seçilene dek bu haklarının korunduğu;

Federasyon yönetim kurulu Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri ile Onur kurulu, ASKF Başkanlığı yapmış olanlar kurucu geçici yönetim kurulu ve 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış olanlar, Genel kurullarında tabii delege olarak katılırlar, denilmektedir. Lütfen doğru bilgilendirme yapalım”  açıklaması spor camiasının gündemine oturdu.