Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin 21. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık görevine Nail Olpak seçildi. Genel Kurula Denizli adeta damgasını vurdu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 28 Nisan 2012 Cumartesi günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 4 bine yakın sanayici ve ticaret erbabının katıldığı genel kurulda eski Başkan Ömer Cihad Vardan, üyelerin oylarının tamamını alan Olpak'a görevini devretti.

Denizli Damgasını Vurdu
MÜSİAD Denizli şubesi üyelerinden, üyelikte 20. Yılını dolduran Akürün Tekstil, Tarım, Hayvancılık San ve Tic. A.Ş.’den Aykut Gökşin, Fatih Profil San. Tic. A.Ş.’den Ali Filiz, Pamukkale Kablo San. A.Ş.’den Mustafa Semerci, Başaranlar İnşaat Malzemeleri Tic. San. A.Ş.’den Mehmet Hilmi Serter , Filiz Makina San. Tic. A.Ş.’den Saffet Filiz, Aysan Dekoratif Çelik Raf San. Ltd. Şti.’den Şahin Tin, üyelikte 15. Yılını dolduran Gürlesin Kardeşler Tekstil San ve  Tic. Ltd. Şti.’den Cemil Gürlesin ve üyelikte 10. Yılını dolduran Akgün Elektrik & Mühendislik’den Mehmet Akgün’e plaketleri verildi. MÜSİAD Denizli Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Şahin Tin, Oy tasnifi görevine önerilerek genel kurulda aktif rol aldı.

Başbakan Erdoğan'dan Teşekkür
Başbakan Erdoğan, konuşmada, 2011 yılında, Türkiye ekonomisinin yüzde 8,5 gibi çok yüksek bir büyüme oranı kaydettiğini, Türkiye'nin Çin'den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu dile getirerek, bu başarının kazanılmasına, Türkiye'yi bu seviyelere ulaştırmasına, bu yüksek büyüme oranına katkı sağladıkları için MÜSİAD'a ve üyelerine şahsı, ülkesi ve milleti adına teşekkür ettiğini söyledi. MÜSİAD'ın, kurulduğu günden itibaren Türkiye'nin demokratikleşmesinde, sivilleşmesinde, hak ve özgürlüklerin, demokratik standartların ilerletilmesinde her zaman dik, onurlu, ilkeli bir duruş sergilediğini vurgulayan Erdoğan, MÜSİAD ve üyelerine, özgürlüğün, hakkın ve hukukun yanında sarsılmadan durdukları için yine şükranlarını sunduğunu kaydetti. Erdoğan, yine MÜSİAD, 30 Mart'ta çıkarmış oldukları kademeli eğitim sistemine, yaptıkları eğitim reformuna da en başından itibaren çok güçlü bir şekilde destek verdiğini aktararak, kesintisiz eğitimin acısını yaşamış, zararını görmüş; bundan dolayı da kademeli eğitim reformunu var gücüyle destekleyen, bu reforma sahip çıkan tüm MÜSİAD camiasına da yine bu vesileyle teşekkür ettiğini belirtti.

 Müsiat'ın Emeklisi olmaz Rahmetlisi Olur.
MÜSİAD 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Ömer Cihad Vardan bırakacağı görevi ile ilgili 'MÜSİAD'ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur' dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD'ın, üyelerini ''beslenmeyi bekleyen yavru kuş'' olmaktan çıkarıp, ülkesini ve bölgesini besleyen, yetiştiren birer ''ana'' haline dönüştürdüğünü belirtti.  Vardan, 22 yıldır birçok zorlukla, yılmadan mücadele ettiklerini her koşulda doğruları söylemeye devam ettiklerini söyledi. Türkiye'nin ihracatının yüzde 15'ni gerçekleştirdiklerini, milli gelirin 105 milyar dolarını ürettiklerini anlatan Vardan, 1,2 milyon kişiye de iş ve aş kapısı olduklarını dile getirdi. Ortaya koydukları modelle, hem Türkiye'de hem de yurt dışında sivil inisiyatifin gelişmesine öncü olduklarını vurgulayan Vardan, 47 ülkede 119 irtibat noktasına ulaştıklarını ifade etti. Genel başkanlık görevinden ayrılacak olmasının bir emeklilik olmadığına dikkati çeken Vardan, ''MÜSİAD'ın emeklisi olmaz, olsa olsa rahmetlisi olur. Ben de hayatımın sonuna kadar, MÜSİAD'ın bir üyesi olarak, basiretli bir iş adamı olarak bu güzide camianın ve güzel ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğim'' dedi. MÜSİAD Genel Başkanı olarak yaşadığı olaylardan kesitler de sunarak bir kitap haline getirdiği ''CİHAD ve MÜSİAD'' kitabına değinen Vardan, ''Bu kitapta, biraz CİHAD'ı, çokça da MÜSİAD'ı ve özellikle Başkanlık dönemimdeki bazı çarpıcı olayları anlatmaya gayret ettim'' dedi.
MÜSİAD’ın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Nail Olpak – Genel Başkan,  Abdurrahman Kaan, Adnan Bostan, Ali Reis Topçu, Ali Rıza Arslan, Ergun Kont, Eyüp Akbal, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Halim Aydın, Hikmet Köse, Kemal Yamankaradeniz, Kerim Altıntaş, Mehmet Yalçıntaş, Mehmet Zeki Kaldırım, Murat Kalsın, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Pınar Topdaş, Ümit Kiler. Başkan Yardımcılıkları ve görevlendirmeler mayıs ayı yapılacak olan Yönetim Kurulu tanıtım toplantısı ile açıklanacak.