16 Nisan Halk Oylaması, Seçme ve seçilme yaşının 18'e indirilmesinden, gençlik çalışmalarına kadar birçok konuya değinilen açıklamada Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin Karaman şöyle dedi. “Tarihsel kodlarımızı referans aldığımızda; bu durumun bizler için o kadar vahim bir şey olmadığını çıkarsayabiliriz. Koskoca bir Fatih Sultan Mehmet Han örneğimiz var. Nitekim yakın tarihimizde bunun nasıl bir yanılgı olduğunu da teyit etmiş bulunmaktayız. 15 Temmuz sürecinde gençler hakkında öngörülen onca olumsuz çıkarım, gençliğimizin darbeye karşı duruşlarıyla boşa çıkmıştır. Eşitlik ilkesinden de yola çıkacak olursak; burada yine sıkıntılı bir durum vardır. Zira bir insan seçme hakkına sahipse seçilme hakkına sahip olması da tabiidir. Bu vatan evlatları 18-20'li yaşlarında vatan uğruna canlarını verecek basirete sahipse, neden milletvekili olamasın?”

Muhalefetin eleştirileri gerçeği yansıtmıyor
“İleri demokrasiden bahsediyorsak, seçme hakkına sahip bir gençlik neden seçilme imkanından mahrum edilsin?” diyen Karaman,”Globalleşen dünyada Çin gibi nüfus kalabalığının yaşandığı ülkeler bile gençlik politikasında değişikliğe gidiyor. Bunun amacı genç nüfus avantajını kullanmaktır. Türkiye dünyanın en avantajlı ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu sebeple eldeki bu gücü güçlü bir avantaja dönüştürmek ülkemizin lehinedir. Böyle olunca gençliğimizin her alanda önünü açmak gerekir diye düşünüyoruz. Tabi bunu yaparken altyapısını sağlam oluşturmak gerekir. Meclis'in "çocuklarlarla doldurulacağı" algısı bu nedenle gerçeklerle uyuşmuyor.”

Anayasa paketi Referanduma gidecek. Gençler ne düşünüyor?
Anayasalar bir ülkenin geleceğini şekillendiren metinlerdir. Geleceğin Türkiye'sini yönetecek gençlerin fikirleri önemli olduğunu düşünüyoruz diyen Karaman, Gençlerin fikir ve düşüncelerin yer aldığı, seçme ve seçilmede eşitliğin sağlandığı bir anayasal değişikliğe gençler “EVET” diyor. Çünkü gençler temsilde adaletin, yönetimde istikrarın sağlanması, parlamentonun halka karşı sorumluluğunun artması, ekonomiye güvenin artması için yeni anayasa paketiyle gerçekleşecek sistemin Türkiye'ye uygun olacağını düşünüyor. Gençlik, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve istikrarlı bir yönetim ile geleceği planlayabilmek istiyor, Türkiye'nin kendisine uyan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile hızlı kalkınmasını istiyor. Gençlerle içli dışlı olan liderler de bilirler ki referandum sürecinde de gençlerin tavrı çağdaş yeni yönetim modelinden yana olacaktır. Yeni anayasa'nın da, yeni yönetim modelinin de aktörü gençler olacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye'nin öznesi gençlerdir. Kimsenin tahakkümüne girmeyen, “fikri, vicdanı ve irfanı hür” milli değerlerine bağlı gençlerine güvenen kazanır diyoruz. Gençlik yenilik demek değil mi? Bizler “Yeni Türkiye ve Yeni Sistem”in ruhunu gençlikle ve gençliğin meziyetleriyle doldurmazsak burada “yeni” olan nedir? diye insana sorarlar. Bütün bu nedenlerden dolayı biz bir gençlik örgütü olarak şunu söylüyoruz; Referandumda bizim oyumuz sistem değişikliğinden yana “EVET” olacaktır.

15 Temmuz'da gençlik lideriyle tarih yazdı...
Açıklamaya 15 Temmuz gecesi gençliğin ölüme meydan okuyan ruhu nasıl kazandığına da değinerek devam eden Karaman, “Bunun iki önemli nedeni söz konusu. Bunlardan bir tanesi sarsılmaz bir imana sahip bir gençlik şuuruna sahip, devletine ve milletinin geleceğine ilişkin hiçbir fedakârlıktan kaçmayan bir gençliğe sahip olmamızdır. İkincisi ise, böylesine imanlı bir gençliği, peşinden sürükleyecek, ülkenin ve İslam dünyasının sorunlarına çare üretmek için canla başla koşturan bir liderliğin öne çıkmasıdır. Türkiye'nin tüm düşmanlarına ve karşı karşıya olduğu tüm tuzaklara karşı en büyük panzehirinin bu iki temel unsur olduğunu düşünüyoruz.

15 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN bir şey öğretti bu gençliğe; biz birlik olduktan sonra kuşkusuz tüm zilletleri, zulmetleri, zulümleri aşabiliriz, biliyoruz ki, toplumlar savaşlarla ve silahlarla yok olmazlar. Toplumları yok eden korkularıdır. Recep Tayyip ERDOĞAN bu ülkenin yeni nesline ve gençlere hamdolsun korku tünellerinden çıkmasını da öğretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği şanlı liderliğin tüm dünyaya örnek oldu. Bu cesur ve şaşmaz liderlik sayesinde Türkiye büyük bir badireden kendisini kurtarabilmiştir. 15 Temmuz’da Emperyalist ve Siyonistlerin lejyonerlerinin bayrağı haline gelen içimizdeki beyinsiz ve işbirlikçilerle birlikte esaret girişimine giriştiklerinde, hürriyetimizi kafesleme giriştiklerinde gençlik gereken cevabı vermiştir” dedi.

Genç Memur-Sen neler yapıyor?
Açıklamada Genç Memur-Sen olarak Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler de veren Karaman, “Üniversitelerde öğrenci topluluğu kurarak üniversite gençliğimizle, lise gençlerimizle bir nakış işler gibi dokuyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle birlikte milli ve manevi değerlerimize yönelik de faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Lisans bitiren her arkadaşımıza yüksek lisan ve doktora yapmalarının takipçisi oluyoruz. Çevreye ve yeşile duyarlığı artırmak için faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Tarihe iz bırakmış şahsiyetleri gençlerle buluşturuyoruz. Başta Memur-Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN ve Genç Memur-Sen Genel Başkanımız Eyüp BEYHAN olmak üzere federasyonlarımızın tüm yöneticilerinin destekleriyle el ele verip hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Umudunu kaybetmeyen bir gençlik?
Gençlerimize umutsuzluğu, karamsarlığı pompalayanlara inat gençlere umut olmaya devam edeceğiz diyen Karaman, “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak…/Alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak” sözleriyle eğer azim ve kararlığı elden bırakmazsan vaat edilen günün yarın belki yarından da yakın doğacağını ifade ediyor. Ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı, ırkçılığı, belgeselciliği, her tür ayrımcılığı ayağımızın altına alarak gençlerimize; yoldaş, arkadaş, kardeş olacağız. Gençlerimiz arasına nifak sokmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. 81 ilde Genç Memur-Sen teşkilatlarımız mevcut, bütün gençlerimize sonuna kadar kapılarımız açıktır. Bütün genç arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz, gelin birlikte yürüyelim, birlikte koşalım. Çünkü “Biz koşu bittikten Sonra da koşan atlarız.” dedi.