Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Gençlik Kurulu’na konuk oldu. MÜSİAD Denizli Şubesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen tecrübe paylaşım sohbeti programı aralarında Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu 25 kişinin katılımıyla, oldukça samimi bir ortamda yapıldı.

“NE YAPARSAN EN İYİSİNİ YAP!”
DENİB Başkan Yardımcısı ve Egem Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uzunoğlu, hangi sektörde faaliyet gösterildiği, hangi ürünün üretildiği, hangi hizmetin verildiğinin bir önemi olmadığını belirterek önemli olanın ‘İşinde en iyisi olmak’ olduğunu söyledi. Uzunoğlu, “Yaptığımız işleri ne kadar iyi yaparsak, o kadar güven ve saygı kazanırız. Sanayiciler olarak, işimizle ilgili daima AR-GE çalışmaları yaparak her zaman daha iyisini hedeflemek zorundayız. Daha iyisi yapmadığımız sürece katma değerli ürün üretmek ve markalaşmak hep hayal olarak kalacaktır.” dedi.

“İYİ REKLAM = MARKALAŞMA”
Kaliteli üretiminin yanı sıra, pazarlama stratejisinin de yadsınamaz olduğuna dikkat çeken İbrahim Uzunoğlu, “Markalaşma ve yeni pazarlara açılım sürecinde reklam kanallarını doğru kullanmak ve fuarlarda olmak önemli. Egem Tekstil olarak, 20 Ülkeye ihracat yapıyor ve Türkiye’de Eco-Cotton markamız ile 130 noktada hizmet veriyoruz. Bu süreçte her detayın üzerinde çalışıyor ve markamıza en uygun reklam mecrasını tespit etmeye çalışıyoruz. Genel ve İhtisas fuarlarına büyük önem veriyoruz. Fuar katılımları hem ürün koleksiyonunuzun geliştirilmesi, hem de işletme için dinamikliği salıyor.” Şeklinde konuştu.

“BÜYÜMEK İÇİN BİRLİKTELİK ŞART”
Uzunoğlu, “Günümüzde ihracat yapıyorsanız, yada ihracat yapmayı hedefliyorsanız; İhracatçı birlikleri ve İşadamları Dernekleri ile yakın temasta olmanız gerekiyor. Özellikle MÜSİAD veya DENİB gibi kurumlarda bulunmak, ihracatın nasıl yapılacağı konusunda hem tecrübe kazandıracak, hem de yol gösterici olacaktır. Bu kurumlarda gerçekleştirilen toplantılar, yeni fikirleri ortaya çıkaracak, genç işadamlarına ilham ve cesaret verecektir.” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ… SABIR… HIRS…”
Uzunoğlu, “Başarıya giden yol acılar ve zorluklarla doludur. Sizler genç girişimciler olarak çıktığınız yolda, zirveye ulaşmak için birçok zorluk ve engellerle karşılaşacaksınız, sabırlı olan, daha fazla çalışan hırslı olan, en iyisini yapmaya çalışan, yaptığı işte zirveyi görecektir. Yorgunluk gösteren, sabırsız davranan, fırsatları değerlendiremeyenler ise pes edip geride kalacaktır. Yeni şeyler öğrenmek için sürekli kendinize yatırım yapın, ‘İlim Çin’de de olsa öğrenin’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak öğrenmeye çok hevesli olmamız gerekiyor.” Dedi.

“ODAKLANIN, KEŞFEDİN, ORTAYA ÇIKARIN”
Doğru ve erdemli bir işadamı olabilmek için ahlaki değerlere sahip çıkılmasının şart olduğunu belirten İbrahim Uzunoğlu, “İşinize odaklanın. Yaptığınız işe ruh katın ve tekdüzelikten uzak durun. İşinizin