Genç MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Gençlik Kurulu) Denizli Şubesi’nin düzenli olarak düzenliği Teknik Gezi etkinliklerinin sonuncusu Sinpaş GYO firmasının Denizli’de gerçekleştirdiği Aquacity projesine düzenlendi. Yapılan teknik geziye Pamukkale Üniversitesi Değişim Gelişim Topluluğu’nda yer alan öğrencilerden de katıldı. 

Projenin teknik detayları Sinpaş bünyesindeki İnşaat mühendisleri tarafından öğrencilere anlatıldı. Aquacity projesinde inşaat sektöründe kullanılan en son teknoloji ve yöntemlerin uygulandığına değinildi. Projede yüksek yapılar olduğu için Fore kazık kullanıldığı belirtildi, ayrıca inşaatın hızlı ilerlemesi ve maliyetinin düşük olması sebebi ile kaba yapının tünel kalıp sistemi kullanılarak gerçekleştirildiği vurgulandı. Daha sonra teknik gezi soru cevap şeklinde devam etti.
İş güvenliği hakkında da bilgi veren inşaat mühendisi Lütfi Dinkçi, “şantiyemizde iş güvenliği en ince noktasına kadar uygulanmaktadır. Gerekli olan sağlık raporu olmadan ve gerekli eğitimleri almadan çalışanlarımız kesinlikle iş sahasına giremez. Belirli periyotlarla çalışanlarımıza iş güvenliği eğitimleri vererek çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz, iş güvenliği konusunda kesinlikle en ufak bir esneklik göstermiyoruz. İnsan sağlığını şantiyemizde en önemli değer olarak görüyoruz. Yaklaşık 300 kişinin çalıştığı şantiyemizde şu ana kadar ciddi bir iş kazası olmadı” dedi.

Teknik gezi sonrası kısa bir açıklama yapan Genç MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Bekir Ege “Bu tür teknik geziler üniversite öğrencileri için çok önemli bir fırsat. Teknik geziler sayesinde öğrenci kardeşlerimiz mezun olmadan önce mesleğinde neler ile karşılaşacağını görme fırsatı yakalıyor ve çalışma alanlarını seçme konusunda daha kararlı oluyorlar. dedi.