Denizli’nin Buldan İlçesinde 27 yaşındaki İbrahim Döker, 2013 yılında trafik kazasında hayatını kaybetti. Buldan’da amatör tiyatrocu olan Döker, Doğal hayat Buldan Tiyatro Ekibi’nin kurucularındandı.  Ekibin düzenlediği tüm oyunlarda sahne alan Döker, dürüstlüğü ve çalışkanlığının yanı sıra kişilerle olan sıcak ilişkileri ile bilinen ve çevresinde çok sevilen biriydi. Ölümü ilçeyi adeta yasa boğdu. 
İbrahim Döker’in, Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışan abisi İsmail Döker  ise, kardeşinin ismini bilim dünyasına sokmayı başardı. Abi Döker’in 
birlikte çalıştığı Prof. Dr. Cengiz Kazak ve Prof Dr. Kamil Karut, yeni bir böcek türü, bir avcı akar türü keşfetti. 
Adana ili Karaisalı ilçesinden toplanan avcı akar örneklerine bağlı olarak yapılan bilimsel tanılamalardan sonra, bulunan yeni tür merhum  İbrahim Döker anısına “Phytoseius ibrahimi Döker” olarak bilim dünyasına duyuruldu.
Yapılan açıklamada, avcı akarların günümüzde yaygın bir şekilde tarım ürünlerinde zarar oluşturan diğer akar türleri ile trips ve beyaz sinek gibi yumuşak vücutlu böcek türlerine karşı tarım ilaçları yerine biyolojik mücadele etmeni olarak kullanıldığı vurgulandı.