İş İnsanı ve Siyaset Bilimci olan Hamdullah SAAT, 1993 yılında Rize’de dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Çankaya İlköğretim Okulu’nda, liseyi Çankaya Sancak Lisesi’nde tamamladı. Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra, Kanada’da dil eğitimi aldı ve ardından Hacettepe Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını bitirdi. Ayrıca ikinci üniversite olarak da Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünü tamamladı.

Saat, siyasi kariyerine Çoban Ateşi Hareketi’nde başladı ve kısa sürede hareketin öncülerinden oldu. Çoban Ateşi Hareketi’nin siyasi bir partiye dönüşmesinde önemli rol oynadı ve Doğru Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. Hala Doğru Parti’de Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır ve Genel İdare Kurulu üyesidir. Ayrıca 2021 yılında arkadaşlarıyla beraber kurduğu Genç Otağı Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir. Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği’nin de denetim kurulu üyesidir ve Yörükler Türkmenler Derneği üyesidir.

Hamdullah SAAT, lise yıllarından itibaren organizasyon işleriyle uğraştı ve Event312’yi kurdu. Yeni Sayı adında bir haber sitesi kurarak medya sektörüne girdi. Siyasi hayatının yanı sıra, hala Event312’de, Yeni Sayı’da ve aile şirketi olan Saat İnşaat’ta çalışmalarını sürdürmektedir.