HABERDENİZLİ.COM

Toplu İş Makinaları Operatörler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Sert, Üçgen Çarşısı’nda yapılan yıkım sırasında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki operatör Fatih Çoban’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Çoban’ın ailesi ile görüşen Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Sert, kazanın olduğu Üçgen Çarşısı önünde basın açıklaması yaptı.

Meydana gelen kazada ihmal  olduğunu dile getiren Sert, “Burada, usulüne uygun yıkım yapılmış olsaydı, o arkadaşımız ölmeyecekti ve şu anda bu yıkım belki de bitmiş olacaktı. Olay taze, Antalya’dan geldim. Bilgi aldım, mutlaka ihmal var. Burada herkes, tabiri caizse bildiği gibi bir yıkım yapıyor.  Piyasada genelde kullanılan ekskavatör dediğimiz makinelerle yıkım tekniğine uygun olmayan, bu konuda yeterli olmayan makinelerle yıkım işi yapılmaya çalışılıyor. Esasında yıkım işinde yıkım makineleri veya da daha değişik metotlar da var. Ama bura da ölüm var,  dolayısı ile mutlaka aksamalar var. Daha doğrusu sıkıntılar var. Tedbirlerini aldırmak için çabalayacağız ” dedi.

2017 YILINDA 100’ÜN ÜZERİNDE KİŞİ ÖLDÜ

Dernek olarak bir araştırma yaptıklarını söyleyen Sert,  “2017 yılında alt yapı ve üst yapı çalışmalarında 100 ün üzerinde hayatını kaybeden arkadaş var. Sakatlanan ve tedavisi devam eden arkadaşlarımız da var. Kentsel dönüşüm ve bina yıkımlarında ise 15 kişi hayatını kaybetti. ifadelerini kullandı.