Denizli Hayvan Pazarında yapılan teslim töreninde konuşan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya; “Bakanlığımız tarafından 2016 yılından itibaren uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projesi ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanmakta olup 2016 ile 2017 yıllarında ilimizde 408 adet proje başarı ile uygulanmış ve hak sahiplerine 12.240.000 TL. hibe ödemesi yapılmıştır.dedi. 

Konuşmasına devam eden Erkaya, 2017 yılı başvuru sahipleri arasından büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda hibe almaya hak kazanan Pamukkale, Acıpayam, Serinhisar, Honaz, Çardak, Bozkurt, Babadağ ve Tavas ilçelerindeki 44 adet genç çiftçiye toplamda 264 adet büyükbaş hayvan teslimi gerçekleştirildi. Geri kalan hak sahiplerine Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün dağıtım programı çerçevesinde teslimatları yapılmaya devam edecek.

2018 yılında Denizli genelinde 1.188 üreticimiz Genç Çiftçi Projesinden yararlanmak için başvurmuş olup, Başvuranların 218'nin destekleneceğini belirten Erkaya konuşmasının ardından hak sahibi çiftçilere hayvanları kura ile teslim edildi.


    

.