Denizli’de "Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Festivali” çerçevesinde Denizli’de düzenlenen organizasyonda Japonya’dan gelen sumo güreşçileri büyük ilgi çekti.

Delikliçınar meydanında düzenlenen gösteri güreşinde Japon sumocular Kayımozi Sait, Kenyu Oızuki, Junichiro Naukamura, Etsuro Suzuki ve Atsushı Hori meydanı dolduran binlerce kişiye geleneksel güreş kıyafetleriyle sumo oyunu sergiledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan’ın izlediği etkinlikte vatandaşlar sumocu güreşçilerle fotoğraf çektirmek için yarıştı. Sumo güreşinin ardından “Strongman Tır Çekme Gösterisi'' yapıldı. Strongmenler Vusal Mardanov, Gıorgı Doınjashvılı, Sergıu Mırzenco, Voldmyr Reksha, Rolands Gulbis, Hamza Prımov, Bartlomıej Damıan Bak, Tarmo Mıtt, Anastas Abrutıs ve Nıcky Whealan, koca bir tırı Denizli Belediyesi ve Denizli Valiliği arasındaki Gazi Bulvarı’nda sırayla 20’şer metre çekti. Kortej eşliğindeki etkinlikte, çeşitli ülkelerden oluşan 50 atlı süvari ve okçular da yürüyüşe katılarak renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.