Kocasert, ​Hızlı ulaşılabilirliğin yanı sıra, farklı ürün ve hizmetlerde fiyat karşılaştırması yapılabilmesi, maliyetlerin az olmasından dolayı çeşitli kampanya şansları elde edilebilmesi ve fiyat avantajları, göz ardı edilemeyecek “Neden e-Ticaret?” sorularının cevapları niteliğinde. 2016 yılında ülkemizin toplam e-ticaret hacminin 17,5 milyar TL olarak gerçekleştiğini biliyoruz. 2017 yılında ise en kötümser rakam, e-ticaretin en az 40 milyar TL civarında olduğu yönünde. Yani, geçen sene e-ticaret hacmimizin yaklaşık 2,5 kat arttığını söyleyebiliriz. 2018 yılındaki benzer beklentileri ele aldığımızda, geleceğin e-ticarette olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim.

Yolumuz Uzun

​Evet, e-ticaretimiz her geçen sene güçlü bir şekilde artıyor; ancak e-ticaretin toplam perakendeden aldığı payın yüzde 3,5-4,0 seviyelerinde olduğunu düşündüğümüzde, daha kat etmemiz gereken mesafe olduğunu görüyoruz. Çünkü dünya ortalaması yüzde 8,5 dolaylarında. ​Üstelik bu rakamların daha yukarılara çıkması gayri safi yurt içi hasılaya da ciddi bir katkı sunacak. Ülkemiz e-ihracatının şu anda toplam ihracatımızdan aldığı pay binde 3 seviyelerinde. Hedefimiz, bu rakamı 2023 yılında yüzde 5’lere taşımak.

​Bu noktada, Ekonomi Bakanlığımızın da yaptığı çok değerli çalışmalar ve önemli destekler mevcut. İki yıl önce başlatılan e-ticaret sitelerine üyelik desteği sayesinde bugün 16 bin firma internet üzerinden satış gerçekleştirebiliyor. Hedefimizin 100 bin olduğunu da ilave edelim.

Geleceğimiz için doğru reçeteyi belirlediğimizi görüyoruz, gerçekçi adımlar attığımızı söyleyebiliriz. Şimdi ise önemli olan bu uzun yolda, hedeften sapmadan ilerlemek olmalı.dedi.