HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, (TÜRSAB) İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri'nin düzenlediği 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi 7-9 Aralık tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşti. 

Türkiye ve İzmir'in gastronomi potansiyelini tanıtmak, uluslararası gastronomi arenasını bir araya getirmek hedefiyle, work-shop ve tadım stantlarının kurulduğu organizasyonda, birçok etkinlik gerçekleştirildi. Kongrede, ulusal bazda 300 kişinin katıldığı İzmir'in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması da düzenlendi.  Yarışmaya Denizli Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik Ve Turizm Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri den Barış Topacık, Muzaffer Durmuş, ve İsmethan Turan ekip olarak katıldı. Yarışmacılara tanınan 90 dakika süre içinde  Barış Topacık, ‘Steak Tartar’ hazırlarken, Muzaffer Durmuş Ana Yemek Olarak ‘Kinoa Risotto Eşliğinde Dana Bonfile’ hazırladı.  İsmethan Turan İse Tatlı Olarak ‘Kuru İncir Püreli Damla Sakızlı Muhallebi’ hazırladı.
40 farklı grubun katıldığı yarışmada, hazırlanan yemekler Türkiye Aşçılar Federasyonun en deneyimli aşçıları tarafından  tek tek incelendi ve not verildi. Yapılan değerlendirmenin ardından  dereceye giren isimler belirlendi. Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik Ve Turizm Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmada tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Geleceğin aşçıları elde ettikleri başarıyla Denizli’nin gururu oldu.