GEKA’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen JETRO İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, Denizli’nin ekonomik ve iş ortamlarını yerinde görme ve bilgi alma fırsatı buldu. Denizli Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi, jeotermal sahalar ve turizm merkezlerinde incelemelerde bulunan Nakajima, Japonya ile Denizli arasında oluşturulması planlanan iş ortaklıkları konusunda önemli bilgiler edindi. 

İki gün süren ziyaretin ilk günkü durağında Sarayköy ve Karahayıt bölgelerindeki jeotermal sahalar, otel ve kaplıca alanları, seracılık faaliyetlerinin yanı sıra Pamukkale, Hierapolis, Karahayıt, Laodikya, ve Tripolis gibi antik ketleri ziyaret eden Japon temsilci, buradaki turizm ve termal faaliyetler hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirildi. Denizli’nin sadece ev tekstili ve mermercilik sektörleri gibi sektörleri ile ön planda olmadığı, kablo, gıda vb. birçok sektörde önde olduğu tarihi, kültürel, görsel ve termal sağlık alanlarında da antik dönemlerden günümüze ulaşan dünyada söz sahibi olabilecek potansiyele sahip bir şehir olduğu ziyaretler sırasında anlatıldı. 

JETRO İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, ziyaretin ikinci gününde ise Türkiye ihracatında ilk 10 içerisinde yer alan ülkemiz ekonomisinin Anadolu kaplanlarından olan Denizli’nin sanayisi ve iş paydaşları ile buluşturuldu. İkinci gün Güney Ege Kalkınma Ajansı merkez binasında; Denizli iş ve yatırım ortamı, sanayisi, sektörleri ve Yatırım Destek Ofisi tarafından sunulan hizmetlere ilişkin detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Sonrasında Denizli Sanayi Odası ziyaret edilerek, Denizli ve sanayisine ilişkin görüşmelerde bulunuldu. Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Deri OSB ve Çardak Özdemir Sabancı OSB müdürlükleri ile Denizli Sanayi Odası yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda OSB’lerin faaliyetleri, güncel durumları ve yatırım alanlarına ilişkin görüşmeler yapıldı. Görüşmelere Toshihiro Nakajima’nın yanı sıra; Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Denizli OSB yetkilisi Tayfun Ayaz, Deri OSB Müdürü Muhteşem Sanlı, Çardak Özdemir Sabancı OSB Müdürü Mehmet Yeşilpınar ve GEKA Denizli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ayşe Esin Başkan ve uzman Nilay Akay, katılım sağladı. Denizli Deri OSB ve Çardak Özdemir Sabancı OSB’de yatırım yerleri yerinde incelendi. 

Söz konusu kurumsal görüşme ve saha incelemelerinin, Denizli’nin iş ve yatırım ortamı ile işbirliği kültürünün tanıtılmasına, Japonya ile ikili ilişkiler geliştirilmesi ile Denizli’ye ilişkin hazırlanan raporda Denizli’nin potansiyelinin etkin şekilde yansıtılmasına katkı sağlaması açısından faydalı olduğu değerlendirilmektedir.