Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2014 Yılı Mali Destek Programları çerçevesinde toplam 20 milyon TL’lik bir kaynağı uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırmayı planlıyor. 
GEKA Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programlarını ilan etti. 30 Ocak 2014 tarihinde ilan edilen programla ilgili olarak Polisevi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kalkınmanın top yekün tüm sektörlerle olacağını belirterek, “Denizli Belediyesi olarak biz de 2013 yılında iki teklif verdik. Bu tekliflerimiz kabul edildi ve projelerimize kaynak aktarıldı. 2014 Yılı Mali Destek Programının destek verileceği Yenilikle Dönüşüm ve Çevre konuları bir elmanın iki yarısı gibi çok önemli konular. Kalkınmada hem sanayi olmalı hem de yaşanabilir bir çevre. Projelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise kalkınma ajanslarının tüm Türkiye’de bölgelerin kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirterek, “Denizli, Aydın ve Muğla’nın bulunduğu GEKA, bölgede çok önemli çalışmalara imza atıyor. 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yıl içinde toplam 29 projeye GEKA tarafından destek verildi. Toplam bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan programda değerlendirmeyi geçen 29 projeye GEKA tarafından sağlanan destek tutarı tüm projeler için 1 milyon 930 bin TL olarak belirlendi. 2013 Yılı Teknik Destek Programında, ajansa başvuru yapan projelerden 56’sı destek almaya hak kazandı. Bu destek programı çerçevesinde ajans 500 bin TL olan program toplam bütcesinin tamamını projelere tahsis etti” dedi.
GEKA’nın Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili firmalara destek sağladığını belirten Vali Demir, tabakhanedeki işletmelerin taşınma işlemlerini sürdürdüklerini, topyekün bir sektörün nasıl ayağa kalkacağını gördüklerini ifade etti. 2014 Yılı için 20 milyon TL’lik bütçenin ayrıldığını belirten Vali Demir, “Bütün firmalara bu çağrıları takip etmelerini ve proje üretmelerini öneriyorum. Küçük değerlerle önemli projelerin hayata geçtiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da toplantıda bir sunum yaptı. 2013 yılı programları ile ilgili bilgi veren Alata, 2014 yılı için Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programları hazırlandığını belirterek, şunları söyledi:
“2014 Yılı Mali Destek Programları ile toplamda 20 milyon TL’nin bölgeye aktarılması planlanmaktadır. Kar amacı güden işletmelere yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesi 11 milyon TL olarak belirlendi. Bu program kapsamında işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek rekabet güçlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.”
Alata, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesinin 3 milyon TL olduğunu, bu program kapsamında bölgenin AR-GE, teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin attırılması, özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.
Kar amacı güden işletmelere yönelik hazırlanan Çevre Mali Destek Programının bütçesinin ise 6 milyon TL olarak belirlendiğini belirten GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, “Bu program kapsamında ise çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin arttırılması amaçlanmaktadır” dedi. GEKA desteklerinin bölge kalkınması için ivme kazandırıcı etkisinin tüm kesimler tarafından kabul edildiğini dile getiren Alata, “20 milyon TL’lik bütçenin 17 milyon TL’si özel sektöre ayrıldı. Proje tekliflerinin son başvuru tarihi 30 Nisan 2014 olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.