Aydın, Muğla ve Denizli İllerini içine alan ve bölgenin her yönden geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla kurulan “Güney Ege Kalkınma Ajansı”nın (GEKA) 27. yönetim kurulu toplantısı Aydın’da yapıldı.

     Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Kerem Al’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Muğla Valisi Fatih Şahin ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

     Toplantıda, sözleşme süreci tamamlanmakta olan 2010 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek programının ilerleme durumu değerlendirildi. Ayrıca söz konusu programın bölgemizde yaratacağı etkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bunların yanında 2011 yılında GEKA’nın bölge planı doğrultusunda açıklanması planlanan destek programları Yönetim Kurulu üyeleri tarafından görüşüldü. Toplantıda ayrıca, 2011 yılı ilk altı aylık dönem faaliyetleri ve 2012 yılı için planlanan faaliyetler üzerinde de görüşmeler yapıldı.

     Ajansın bölgemize en iyi şekilde hizmet verebilmesi ve kalkınma yolunda daha etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmesi için yapılabilecek düzenlemeler toplantıda tartışılan konular arasında yer aldı.