Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın ev sahipliğinde toplandı. 
GEKA Yönetim Kurulu toplantısı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in başkanlığında Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın katılımıyla Aydın’da gerçekleşti.
Toplantıda, Ajansın çalışma birimlerine ait 2013 yılı faaliyet raporları, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata tarafından Yönetim Kurulu üyelerine sunuldu. Ayrıca Güney Ege’nin öne çıkan, gelişmekte olan sektörlerine katkı sunmak ve bir yol haritası çıkartmak amacıyla Aydın, Denizli ve Muğla’da organik tarım, termal turizm, tekstilde yenilik ve tasarım ile yenilenebilir enerji alanlarında geniş katılımlı tematik toplantıların düzenlenmesine yönelik karar alındı. Bu toplantılar ile Güney Ege Bölgesinde öne çıkan bu alanlarda bilgi birikiminin geliştirilmesi, son gelişmelerin yetkili ve bilgili kişiler aracılığıyla bölgeye çekilmesi, Dünya’da ve Türkiye’deki iyi uygulamaların paylaşılması, konjonktürel farkındalığın artırılması ve bölge olarak izlenecek politikaların netleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Güney Ege Bölgesi’nin Japonya’daki acente destinasyonlarına eklenmesine yönelik gerçekleştirilecek Japonya’daki Japon Seyahat Acenteleri Birliği ve üyesi seyahat acentelerinin, GEKA’nın öncülüğünde Bölgeyi ziyareti ile Ajansın Dünya Yatırım Ajansları Birliği’ne (WAIPA) üyeliği de görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda son olarak; Kosova Kalkınma Ajansı temsilcileri ile 11 Kosova şirketinin 5-9 Mayıs tarihlerinde Bölgemize düzenleyeceği çalışma ziyaretinin, GEKA’nın rehberliğinde gerçekleştirileceği ve Kosova’dan gelecek heyetin Bölgedeki firmalar ile irtibatının sağlanacağı belirtilerek Yönetim Kurulu üyelerine konu hakkında bilgi verildi.
GÖREV YETKİLERİ BİTEN MECLİS BAŞKANLARINA PLAKET
GEKA Yönetim Kurulu toplantısından sonra gerçekleştirilen yemekli toplantıda, GEKA’nın Yönetim Kurulu üyeleri olan ancak yeni çıkan büyükşehir yasası nedeniyle görev yetkileri sona eren Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar katıldı.
GEKA’nın kuruluşunda ve görev aldıkları süre boyunca Ajansa yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketinin sunulduğu yemekli toplantıda sırasıyla; Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç’in plaketini Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’in plaketini Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar’ın plaketini ise Aydın Valisi Erol Ayyıldız takdim etti.
Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer, GEKA’nın kuruluşundan itibaren Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan, Ajans çalışmalarında önemli katkıları olan ve 30 Mart yerel seçimlerinde görevlerini devreden yönetim kurulu üyelerine GEKA yönetimi adına teşekkür etti.