Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın tarımsal sanayiyi desteklemek amacıyla 2012 yılında ilan ederek 2013 yılında başlattığı '2012 Tarıma Dayalı Sanayi'de Katma Değerin Artırılması' yatırım programında desteklenen projeler tamamlandı. 
Ajansın 2012 yılında, Bölgenin karakteristik tarım ürünlerinin tarıma dayalı sanayi vasıtasıyla katma değerinin artırılması amacıyla başlattığı program kapsamında, GEKA'ya Bölgeden 125 proje başvurusu yapılmış ve bu projelerden 37'si başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştı.
37 projeye sağlanan toplam 9 milyon TL'lik destekle, Bölge için 16 milyon TL'lik yeni yatırımın gerçekleşmesi sağlanırken, programla birlikte tarıma dayalı sanayi konusunda Bölge için model olabilecek projeler ortaya çıktı. Özellikle projelerin sektörel açıdan dağılımına bakıldığında zeytinyağı, incir, süt, zeytin, kuruyemiş, narenciye, bal gibi tarım ürünlerinin işlenmesine ve paketlenmesine yönelik projelere destek verildi.
Programla birlikte katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması, ürün kalitesi ile katma değerinin artırılması ve bunun yanında gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı sağlanırken Aydın'dan 22, Muğla'dan 11, Denizli'den ise 4 proje yürütüldü. Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler, kooperatifler, birlikler ve ticaret borsalarının projelerinin desteklendiği yatırım programıyla, Bölgenin özgün tarımsal üretimi katma değer kazanırken ayrıca bölgede gıda ürünlerinin markalaşmasına yönelik adımlar da atılmış oldu.