Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2013 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan toplam 26 proje sahibi için proje uygulama sürecine yönelik başlangıç toplantıları ve uygulama eğitimleri düzenledi. 
26 Aralık tarihinde sözleşme imza töreni düzenlenen ve uygulama süreci başlamış olan projelerin başlangıcından son aşamasına kadar uyulması gereken usuller hakkında genel bilginin sağlanması amacıyla başarılı proje sahiplerine yönelik eğitim düzenlendi.Eğitimler 30 Aralık’ta tarihinde Muğla’da, 2 Ocak tarihinde ise Denizli’de gerçekleştirildi. Ajansın İzleme ve Değerlendirme Birimi’nin gerçekleştirdiği eğitimlerde; proje uygulama usul ve esasları, sözleşme hakkındaki genel kurallar ve mevzuat konularında bilgi verilirken satın alma, izleme, raporlama, görünürlük faaliyetleri ile bilgi sistemi konularına da ayrıntılı olarak değinildi.
Proje yararlanıcılarının proje uygulamaları ve izlemesine ilişkin sorularının da cevaplandırıldığı eğitimlerde son olarak, projelerin uygulama süreçlerinde görev alacak olan Ajans uzmanları ile proje yararlanıcısı firma ve kuruluş temsilcileri de tanıştırıldı.