Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 13. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere faaliyet gösteren GEKA Kalkınma Kurulu, 34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşuyor. Toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Amir Çiçek, GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Kalkınma Kurulu Üyeleri ile GEKA uzmanları katıldı. GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Harmandar, Kalkınma Kurulu’nun bölgedeki işlevine ve önemine değinerek, Ajansı gerçekleştirdiği çalışmalarda doğru yönlendirebilmek için kurulun daha sık aralıklarla bir araya gelerek görüş ve önerilerini Ajansa sunması gerektiğini belirtti.

Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Amir Çiçek ise gerçekleştirdiği konuşmada, Kalkınma Kurulu üyelerinin görüşlerini Ajansa sunmalarının faydalı olduğunu belirterek buradan çıkan sonuçların Ajans tarafından takip edileceğini söyledi. Yerelde nitelikli insan potansiyeli ve sermayeyi kullanarak bölge kalkınmasına ivme kazandıracak projeler üretilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Çiçek, bu nedenle ortak akıl ile kollektif çalışmayı bir araya getiren GEKA Kalkınma Kurulu’nun önemine değindi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise Ajansın 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlere yönelik toplantıda yaptığı sunumda,GEKA’nın planlama, proje destekleri, proje izleme, tanıtım faaliyetleri ve kurumsal çalışmalarını kurul üyelerine özet halinde anlattı. Daha sonraGEKA’nın Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü “Güney Ege Bölgesi Yenilik ve Girişimcilik Stratejisi” çalışmasında gelinen son nokta hakkında TTGV yetkilileri tarafından kurul üyelerine bilgi verdi. Toplantının öğleden sonraki bölümünde kurul üyeleri kendi uzmanlık alanları ve tercihleri doğrultusunda, “Yenilik ve Girişimcilik” ile “Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması” başlıkları adı altında 2 gruba ayrılarak Ajans faaliyetleri ve destek programlarının geliştirilmesine yönelik grup çalışması yaptılar. Belirlenen başlıklar altında bölgemizde ne tür projelerin desteklenebileceği, bu yönde nasıl adımların atılması gerektiği ve kurulacak işbirlikleri gibi hususlarda tartışılarak öneriler geliştirildi. Grup çalışmaları sonuçları, grup sözcüleri tarafından sunularak kurul üyeleri ile paylaşıldıktan sonra görüş ve değerlendirmeler alındı. Gruplarda ortaya çıkan sonuçların bir sonraki toplantıya kadar Ajans tarafından değerlendirilerek gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve projelere ilişkin öneriler hazırlamasına karar verilerek toplantı iyi dileklerle sonlandırıldı.