HABERDENİZLİ.COM

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Esengül Civelek’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Hasan Karahan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan katıldı.
Açılış konuşmasını yapan, Muğla Valisi Esengül Civelek, öncelikle önümüzdeki 2 yıl boyunca GEKA Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini icra edecek olan Aydın ve Denizli Sanayi Odası Başkanları’nı kutlayarak yeni görevlerinin Bölge için hayırlı olmasını diledi. 

Civelek, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve Bölge kalkınmasına yön verecek gelecek dönem çalışmalar hakkında Genel Sekreterlik tarafından bilgilendirilerek tüm çalışmaları istişare edeceklerini, Bölgenin kalkınmasına yön verecek ve rekabet gücünün artmasına fırsat yaratacak Fizibilite Desteği Programı kapsamında, Ajansa başvurusu yapılan projeleri inceleyerek görüşlerini sunacaklarını, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik yürütülen Teknik Destek ve Fizibilite Desteği programlarının tüm yıl açık olduğunu, Bu nedenle bölgedeki tüm paydaşların bu desteklerden etkin bir şekilde faydalanması gerektiğinin altını çizerek potansiyel proje adaylarını proje hazırlamaya davet etti. 

Muğla Valisi Esengül Civelek toplantının devamında, GEKA birimlerinin 2019 yılının ilk 6 aylık dönemine dair faaliyet raporlarının ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 2020 yılı çalışma usul ve esaslarının Yönetim Kurulu tarafından inceleneceğini söyledi. Ayrıca Muğla Valisi, GEKA 2020 yılı çalışma programı ve bütçesi ile Ajans tarafından önümüzdeki yıl katılım sağlanması planlanan etkinliklerin de Yönetim Kurulu tarafından istişare edilerek karara bağlanacağını ifade etti.  

Toplantının son bölümünde, Ajansın 4-7 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul’da Güney Ege Bölgesi’ndeki öncü gıda firmalarıyla birlikte katılacağı World Food İstanbul Uluslararası Gıda Fuarı için gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarının gözden geçirileceği belirtildi. Esengül Civelek, Yönetim Kurulu üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederken toplantıda alınacak kararların bölge ve ülke için hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.