Aydın, Denizli ve Muğla illerini içine alan ve yerel potansiyelini harekete geçirmek suretiyle bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 11. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı, Didim’de gerçekleştirildi. 
Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere faaliyet gösteren GEKA Kalkınma Kurulu, 34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşuyor.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, GEKA’nın proje ve faaliyetlere yönelik yürüttüğü programlar, yatırım çekme faaliyetleri ve planlama çalışmalarıyla Bölgede iş ve yatırım imkânlarının geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Kalkınma Kurulu’nun, Bölgenin temel ihtiyaçlarının ve hedeflerinin Ajansla birlikte belirlenmesinde ve bu doğrultuda yol haritası çıkartılması açısından önemli bir organ olduğunu söyleyen Alata, “Kalkınma Ajanslarının kuruluşunun temel felsefesinin merkezinde de Kalkınma Kurulları yer alıyor. Bu nedenle Ajansların mevcut durumu ve geleceğinin tartışıldığı, geçtiğimiz Nisan ayında Gaziantep’te gerçekleştirilen 2.Kalkınma Ajansları Konferansı’nda da Kalkınma Kurullarının etkinliğinin artırılmasına yönelik karar çıktı. Ajans olarak kurulduğumuz günden bu yana, Bölge kalkınmasına yön veren çalışmalarda Kalkınma Kurulumuzla ortak hareket etmeye önem verdik. Bu doğrultuda, yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege”ye erişme yolunda tarımdan turizme, çevreden yeniliğe pek çok alanda atılması gereken adımları hep birlikte attık. Bundan sonra da paydaşlarımızla ortak hareket etme misyonuyla Bölge kalkınmasına beraber yön vereceğiz” dedi.
GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı ise, önceki toplantıda alınan kararların yerine getirilmesinden ve kurulun daha verimli çalışmalar gerçekleştirmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Mevcut toplantıda alınacak kararların da aynı şekilde uygulanarak hayata geçeceğine inandığını dile getiren Bağcı, Kalkınma Ajansları ve Üniversiteler arasındaki iş birliğinin Üniversite sanayi iş birliği ile bir bütün olarak ele alınması gerektiğini de vurguladı. 
Ajansın Bölge kalkınmasına yön verecek gelecek dönem çalışmaları ile önümüzdeki dönem destek programlarına ışık tutacak proje önerileri ve öncelikleri Turizmin Geliştirilmesi, Sosyal Altyapının Geliştirilmesi, Yenilenebilir Enerjinin Yaygınlaştırılması, Üretim Altyapısının Geliştirilmesi başlıkları altında tartışıldı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, ticaret odaları, iş adamları, derneklerinin temsilcileri ve akademisyenlerin katılım gösterdiği toplantıda, Sosyal Gelişme Grubu Sözcüsü İbrahim Akkaya da kıyı kesimlerde, yoğun göçle gelen düşük gelir seviyesine sahip çalışanların atıl çalışma dönemlerinde sosyal hayata entegrasyonlarını kolaylaştırıcı, engelli ailelerin istihdama katılımlarını artıracak projelerin Ajans tarafından desteklenmesini önerdi. 
Yenilenebilir Enerji Grubu Sözcüsü Serdar Ekiz ise, Denizli ve Aydın illerinin kent ısıtmasının jeotermal kaynaklardan sağlanmasına dair etüd çalışması yapılması, güneş enerjisinden lisanssız elektrik üretimine yönelik projelerin, ve termik santrallerde enerji kayıplarının incelenmesine yönelik etüd çalışmalarının Ajans tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Grup çalışmaları sonuçları, grup sözcüleri tarafından sunularak kurul üyeleri ile paylaşıldıktan sonra görüş ve değerlendirmeler alındı. Gruplarda ortaya çıkan sonuçların bir sonraki toplantıya kadar ajans tarafından değerlendirilerek gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve projelere ilişkin öneriler hazırlamasına karar verilerek toplantı iyi dileklerle sonlandırıldı.