Aydın, Denizli ve Muğla İllerini içine alan ve bölgenin her yönden geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 10. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi. 
Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere kurulan GEKA Kalkınma Kurulu, 34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşmakta.
Muğla Akyaka’da gerçekleştirilen 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ajans Genel Sekreteri Süleyman Alata, Kurul Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar’ın da katıldığı toplantıda, Ajans Genel Sekreteri Süleyman Alata; Ajans Genel Sekreterliği, Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu arasında daha sağlam ilişkiler kurulmasının hedeflendiğini belirtti. Bölge için yol gösterici niteliğe sahip Bölge Planı’nın önemini vurgulayan Alata, plan vizyonunda yer alan “Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege”ye erişme yolunda tarımdan turizme, çevreden yeniliğe pek çok alanda atılması gereken adımlar olduğunu, Ajans’ın da bu noktalarda elinde bulunan çeşitli araçlarla destek sağlayacağını belirtti.
Kurul Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise bir önceki toplantıda alınan kararların yerine getirilmesinden ve kurulun daha verimli çalışmalar gerçekleştirmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından, Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi Başkanı Barış Kıyaktarafından 2013 yılı Ajans faaliyetleri ve destek programları sonuçları ile 2014 yılı için planlanan faaliyetleri içeren sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındı.
Çalıştay şeklinde düzenlenen öğleden sonraki oturumlarda, kurul üyeleri arasında Bölge Planı’nın 4 gelişme ekseni dâhilinde çalışma grupları oluşturuldu. Zengin Beşeri Sermaye Güçlü Toplumsal Yapı çalışma grubu mesleki eğitim ve kayıtdışı istihdam konularına odaklanırken; Yeniliğe Dayalı Yüksek Katma Değerli Üretim çalışma grubu ise üniversite-sanayi işbirliği, proje yazma konusundaki eksiklikler, girişimcilik ve kümelenme konularını masaya yatırdı. Dört Mevsim Turizm çalışma grubunda bölge koşullarına uygun şekilde temiz-çevreci turizm olanaklarının geliştirilmesi, tesis yıpranmaları ve ikincil konutlar sorunu, sağlık turizmi gibi konular tartışılırken, Yaşanabilir Mekânlar ve Sürdürülebilir Çevre çalışma grubunda ise yeni büyükşehir yasasının atık yönetimine olası etkileri, geri dönüşüm faaliyetleri, deniz kirliliği, sulak alanlar konusunda tartışmalar yapıldı.
Grup çalışmaları sonuçları, grup sözcüleri tarafından sunularak kurul üyeleri ile paylaşıldıktan sonra görüş ve değerlendirmeler alındı. Gruplarda ortaya çıkan sonuçların bir sonraki toplantıya kadar Ajans tarafından değerlendirilerek gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve projelere ilişkin öneriler hazırlamasına karar verilerek toplantı iyi dileklerle sonlandırıldı.