İZMİR (CİHAN)- Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2010-2011 öğretim yılında tercih rekoru kırdı. 100 kişilik kontenjana, aralarında LYS’de dereceye girenlerin de bulunduğu 7 bin 545 kişi başvurdu. Dekan Prof. Dr. Muhammet Özekes, “Hukukta marka okul olma yolunda ilerliyoruz.” dedi.
ÖSYM kayıtlarına göre geçen öğretim dönemi tercih sıralamasında Gediz, İzmir’de Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerinden sonra üçüncü sırada yer aldı. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki vakıf üniversiteleri arasında ise zirveye oturdu.
Dekan Özekes, bu başarıya kurdukları güçlü akademik kadro sayesinde ulaştıklarını söyledi. Hukuk eğitiminde otorite kabul edilen saygın isimlerin Gediz’de biraraya geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özekes, “Tüm bunlara modern altyapımız da eklenince gurur veren sonuç ortaya çıktı. Aday öğrencilerin ilgisi, bu yıl başvuru sayısının daha da artacağını gösteriyor. Farkımızın farkedilmesi bize büyük mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu. Harward ve Oxford gibi dünya çapındaki üniversitelerin, kaliteli hukuk fakülteleri sayesinde bu üne kavuştuklarını belirten Dekan Muhammet Özekes, “Gediz Üniversitesi’ni de hukukçular olarak biz marka yapmak istiyoruz. Bu yolda kararlı adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu iyi hukukçular yetiştirdikçe Gediz’i tanımayan kalmayacak.” dedi. CİHAN