Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçen yıl bir gazinoda çıkan kavgada bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan katil zanlısı Ferdi D. 15 yıl hapis cezası aldı.

Olay 18 Mart 2012 tarihinde Fethiye'nin Karaçulha beldesinde meydana geldi. İddialara göre gazinoda eğlenen iki grup arasında gazino çıkışında kavga çıktı. Kavga sonrasında Özay Kuru(45) aldığı bıçak darbeleri ile hayatını kaybetti. Güvenlik kameralarına da yansıyan cinayet sonrasında katil zanlısı olarak Ferdi D. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması yapıldı. Ferdi D.'nin tutuklu olarak katıldığı duruşmada, öldürülen Özay Kuru'nun eşi Fatma Kuru da hazır bulundu. Mahkemede son sözünü söyleyen katil zanlısı Ferdi D., olayın istemeyerek yaşandığını söyleyerek pişman olduğunu ifade etti.

Sanık ve tanık avukatlarının son savunmalarını alan mahkeme başkanı kararını açıkladı. Olayın üzerinden bir yıl geçtikten sonra çıkan kararda, katil zanlısı Ferdi D. 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.