Gaziantepte gerçekleşen masum insanlara karşı yapılan bu saldırının bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; " Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun maksatları aynı. Huzurumuzu bozmak, birlik ve beraberliğimizi zedelemek istiyorlar. Ülkenin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan hain terör örgütleri PKK, IŞİD, FETÖ ve diğerleri Türkiye’yi hedeflerine koymuşlar. Dört bir yandan haince ve acımasızca saldırıyorlar. Ama şunu bilmeliler ki Teröre asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
 
Başkan Filiz açıklamasında;

" Gazi Şehrimiz tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele vermiş, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleri ile kazanmıştır. Hiçbir kalleş saldırı, Barış Şehri olan Gazi Şehrimizin beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir.  Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.
 
 
"Vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesi de takati de yetmeyecektir "diyen Başkan Filiz açıklamasında devamla şunları söyledi:
 
" Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik Gaziantep'teki hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyorum. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Gazi şehrimizin başı sağ olsun."