NEVŞEHİR (CİHAN)- Nevşehir’de bulunan Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye basın mensupları dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da yaşanan açlık dramına duyarsız kalmadı.
    Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından hizmet binasında verilen iftar yemeğinde buluşan Cemiyet üyesi basın mensupları, iftar sonrası 40 milyon insanın açlık tehlikesi altında bulunduğu Afrika ülkelerine ulaştırılmak üzere gönüllülük esasına dayalı olarak yardım toplandı.
    Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koca, son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı, binlerce çocuğun öldüğü, milyonlarca insanın ise açlık ve susuzluk içerisinde bulunduğu Afrika ülkelerine yardım için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan kampanyaya üyelerinin de katıldığını söyledi.
    Afrika’da yaşanan drama seyirci kalmanın mümkün olmadığını ifade eden Koca şöyle konuştu: “Mübarek Ramazan ayı içerisinde bulunuyoruz. Bizler Allah’a çok şükür, iyi bir ortamda oruçlarımızı tutuyoruz. Ancak Afrika’da yaşayan kardeşlerimiz bir avuç pirinç lapası ile su bile bulamıyor. Buna duyarsız kalınamaz. Üyelerimiz, cemiyet binamızda verdiğimiz iftar sonrasında 'Afrika’da yaşayan kardeşlerimiz için de aramızda yardım toplayalım. Bizim de katkımız olsun' önerisi getirdi.
    Bunun sonucunda gönüllülük esası içerisinde kapalı zarflar içerisinde yardımları aldık. Üyelerimizin huzurunda açtık ve Vakıflar Bankası Nevşehir Şubesi aracılığı ile Afrika’ya ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı hesabına yatırdık. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de bütün vatandaşlarımızın da konuya son derece duyarlı olduğunu görüyoruz. İnşallah, Afrika’da yaşanan dram bir an önce biter. Dünyanın hiçbir yerinde benzeri yaşanmaz.”


CİHAN