GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Gönülleri Derneği(GAYİMDER) Başkanı Mehmet Taner, Cizre ve Diyarbakır’da İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencilerinin kaldığı yurtlara yapılan hain saldırıyı kınadığını ifada ederek, "İHL bu ülkenin çimentosu. Bu çimentonun yapısını bozamayacaklar." dedi.
Taner, yaptığı açıklamada, her iki saldırının da gelişi güzel olmadığını ve planlanmış birer eylem olduğunu vurgulayarak, "Bu saldırıların gelişi güzel olduğuna inanmak saflık olur. Ülkenin huzurunu istemeyen bir takım güç odakları bunu gerçekleştiriyor. İnsanların birbirleri ile diyalogunu çekemeyenler var. Tamamen provokasyondur. Çok şükür bu provokasyona halkımız düşmedi." diye konuştu.
Yapılan saldırıları bölge halkının huzuruna atılan bir taş ve yakılan ateş olduğunu dile getiren Mehmet Taner, "Bölge halkı bu oyunlara gelmedi. İnşallah bundan sonra da gelmez. Güç odakları insanların inanç noktasında harekete geçiyor. Bu tür provokatif eylemler sürebilir. Bizler bunun birer oyun olduğunu ve bu oyuna gelmeyeceğimizi belirtiyoruz." ifadesini kullandı.
"İHL’ler bu ülkenin artık bir çimentosu oldu" diyen Taner, "İHL’ler güzel hizmetlerde bunuyorlar. Direkt görev görüyorlar. Bu ülkenin fil ayaklarından birisini oluşturuyorlar. Onlar da bu filin ayaklarını yıkmaya çalışıyorlar. Ama biz İHL’liler olarak bu ayaklar yıktırmayacağız. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Ülkemizin huzurunu ve barışına katkı sağlamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
CİHAN