Pamukkale Belediyesi de ihtar içerikli tebligatlara hazırlanıyor. Kent merkezinde galerici kalmayacak. Kent merkezinde Saraylar Mahallesi, Üçgen Çarşısı ve Acıpayam yolu bölgelerinde yoğunlaşan galericiler yerleşim alanlarından uzaklaştırılacak. Merkezefendi Belediyesi ilçe sınırları içindeki galericilere 31 Aralık 2016 tarihine kadar kent dışına çıkmaları ihtarında bulundu.

Zabıtalar aracılığı ile tüm işletme sahiplerine tebligat yapıldı. Gerekçe olarak kent trafiğinin olumsuz etkilenmesi, kaldırım işgalleri, LPG'li araçların tehlikesi gösterildi. Benzer bir tebligatı Pamukkale Belediyesi'nin de önümüzdeki günlerde ilçe sınırları içindeki galericilere yapacağı öğrenildi. 

BAŞKAN İRDEM: BURASI DENİZLİ’NİN YÜZ AKIDIR

Bu durumu çok önceden gördüklerini belirten Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Başkanı Necip İrdem, kent merkezindeki 250'ye yakın galerinin şehir dışına çıkacağını ve Denizli sokaklarından 3 binin üzerinde aracın eksileceğini söyledi. İrdem, "Kooperatif olarak Beylerli'de 100 dönüm arazi üzerine galericiler sitesini inşa ettik. 76 dönümlük alanı kullandık. 146 ana dükkan ve 16 işyeri var. 356 metrekarelik dükkanlara 12 içeride 8 dışarıda 20 otomobil sığıyor. Türkiye’nin en büyük 3 sitesinden biriyiz, örnek gösteriyorlar.

Sitenin içinde ayrıca noter, trafik şubesi, dinlenme alanı, cami, kafeterya başta olmak üzere her şey olacak. İkinci el açık oto pazarı da sürecek ve vatandaşlar mağdur olmayacak. Bu işi yasalara uygun olarak yapmayan, kurallara, ahlaki değerlere uymayanlar bu site içinde olmayacak. Vatandaş güvenilir elden hizmet aldığını ilecek. Burası Denizli’nin yüz akıdır. Sitedeki her yer satıldı, boş yerimiz yok. Modern bir hizmet vereceğiz” dedi.