HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Pamukkale Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğinden mezun olan ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünde yüksek lisans yapan Samet Önder, küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğu futbol üzerine araştırmalarda bulundu.

Kaşgarlı Mahmut'un Divan-ı Lügati't-Türk isimli eserinde "tepük" ismiyle bahsettiği oyunun futbol olduğunu belirten Önder, tarihi geçmişi olan futbola ilişkin "Güzel Oyun" ismini verdiği çalışma başlattı.
Futbola gönül veren edebiyatçı Önder, Türkiye liglerinde isim yapmış teknik direktörlerle görüşerek onların oyun planları, oyuncu tercihleri, taktiksel dizilişleri, anıları ve futbol görüşleri üzerine röportaj yaptı.
Önder, 6 aylık çalışmada 20 teknik direktörle yaptığı röportajları "Güzel Oyun" adı altında topladığını kaydetti.

Yaptığı öportajları kitaplaştıracağını dile getiren Önder, "Amacım teknik direktörlerimizin farklı görüşlerini bir bütün olarak birleştirmek ve oyun sistemi üzerine işin ehlinden bilgilerle bir yazılı kaynak oluşturmak. Teknik direktörlerimizin birçoğu daha evvel televizyonlarda dahi bahsetmedikleri bazı futbol alınlarına ve onların kariyerlerindeki önemli dönüm noktaları olan unutulmaz maçlara dair pek çok bilgiler verdiler. Okurlar teknik direktörlerimizin dilinden bir maç nasıl kazanılırı, maç kazanmak adına maç içerisinde yapılan hamleleri, oyunun sistemini, oyun planlarını, taktiksel analizleri, antrenman metotlarını ve futbolun güzel oyun olarak tanımlanmasını sağlayan futbol anılarını okuyabilecekleri bir kitap ile tanışacaklar." diye konuştu.

Futbol aşığı edebiyatçıdan teknik direktörlerle röportaj

Futbol aşığı edebiyatçıdan teknik direktörlerle röportaj

Futbol aşığı edebiyatçıdan teknik direktörlerle röportaj

Futbol aşığı edebiyatçıdan teknik direktörlerle röportaj