Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ekmeğin gramajı 230 grama, fiyatı ise 2 lira 50 kuruşa yükselmişti. Yeni yılla birlikte akaryakıta, doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar sonrası fırıncıların maliyetleri yükseldi. Maliyeti yükselen fırıncı ekmeğe zam beklentisi içerisine girdi. Odalar ve konfederasyon ekmekte yeniden fiyat belirlemek için görüşmelere başladı.

“YÜK ÇOK AĞIR ZAM KAÇINILMAZ…”

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada, “Gramaj ya da fiyatta yeni düzenleme yapılacak. Fırıncı esnafımız zor durumda. Artan maliyetler karşısında ayakta kalma savaşı veriyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin verdiği destekler var. Un tedariki ve hibeler konusunda da bizlere destek oluyorlar. Fakat sürekli artan maliyetler karşısında bu desteklerde yetmiyor. Yük çok ağır zam kaçınılmaz halde. Bununla ilgili de bir başvurumuz olacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu da konuyla ilgili açıklamada bulundu. Doğalgaz ve elektrik faturalarını 2 kat ödemeye başladık. Ayrıca
akaryakıta gelen üst üste zamlarda girdi maliyetlerini artırdı. Akaryakıt konusunda da destek alamazsak zam kaçınılmaz. Geçtiğimiz yıl zam yaptığımızda bu zamlar henüz
yapılmamıştı. Oradan pay biçmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde ne olur bilmiyorum. Denizli esnafımız ve vatandaşlarımıza yük olmadan güzel bir şekilde bu konuyu çözeceğiz” dedi.

Fiyat Belirlemek İçin Görüşmeler Başladı, Denizli’de Ekmeğe Zam Yolda!

“DENİZLİ’DE EKMEK İSRAFI BİTTİ”

“Ekmeğin gramajını mı geri çekeriz, yoksa fiyat mı yükselecek” bu konuda çalışacağız diyen Başkan Karadaban, “Denizli’de şu an ekmek 2 lira 50 kuruş, bazı illerde bu rakamlar daha yüksek. Asgari ücrete de zam geldi. Çalışan maliyetleri de artmış durumda. Konuyu ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Denizli’de ekmek israfı da bitti. Önceki dönemlerde barınaklara ekmek veriyorduk. Şu anda bunu bile bulmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.