Denizli Valiliği, saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına sonrası Hacı Ahmet Paralı İlk ve Ortaokulu binasının çatı kalkan duvarlarının, kantinin üzerine düşmesi sonucu 1 kişinin öldüğünü, 5 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Valilik, okulun bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, çatı kalkan duvarları okul kantininin üzerine düşmesi sonucu kantin işletmecisi Kamile Öztürkmen (54), kızı Nergis Karakurt, akrabaları Soner Karakurt, Eylül Karakurt ile Yağmur Zeybek’in yaralandığı belirtildi. Yaralıların Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı açıklandı. Mehmet Aydın ve Aygün Ayçeırmak’ın ise Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ağır yaralanan işletmeci Öztürkmen’in yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan olayla ilgili inceleme ve araştırma başlatan Valilik, okulun bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu. Okulda eğitimin yapılıp yapılmayacağına teknik ekibin incelemesinin sonunda karar verileceği bildirildi.