Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl ilk kez “Ev ve Plaj Giyimi  Tasarım Yarışması” düzenliyor. Yarışmanın temasının ‘Ekoloji’ olarak belirlendiğini ifade eden DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye’nin dört bir yanından moda ve tasarımcılar tarafından yarışma için özel olarak hazırlanan 112 çizimin jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk 10’a girenlerin belirlendiğini söyledi. Yarışma ile tekstil ve konfeksiyona yeni renkler, yeni tasarımlar kazandırmak istediklerini belirten DENİB Başkanı Kocasert, “Türkiye genelinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinin birçoğu tarafından farklı sektörler için Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen tasarım yarışmalarına bir yenisi daha eklendi. DENİB olarak bu yıl ilk kez “Ev ve Plaj Giyimi  Tasarım Yarışması” düzenliyoruz. Tasarım yarışması ile hem yeni yeteneklere fırsat tanınması hem de tekstil ve konfeksiyon sektöründe her geçen gün önemi daha da artan moda ve tasarımın gündemde olmasını hedefliyoruz. Yarışmanın teması ise “Ekoloji” olarak belirlendi. Son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri, çevre felaketleri ve gelişen teknolojinin bazı yönleri çevreyi olumsuz etkiliyor. Sonuç olarak çevreye duyarlılık küresel bir trend haline geldi” dedi.
Ev ve plaj giyimi büyük Pazar
Ev ve plaj giyiminin her gün büyüyen bir Pazar olduğunu, her yıl özellikle plajlara uygun renk ve stillerde mayo ve bikinilerin üretildiğini hatırlatan Kocasert, “Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması”nın 10 finalisti, birliğimizde yapılan değerlendirme de haziran ayında belirlenmişti. Diğer birlikler aracılığı ile yaptığımız yarışma duyurularımız üzerine Türkiye’nin dört bir yanından modacılarımız tarafından hazırlanan tasarım dosyaları birliğimize gönderildi. Toplanan değerlendirme komisyonu, 112 adet tasarım arasından finale kalacak olan 10 yarışmacıyı belirlemekte oldukça zorlandı. İzmirli ünlü modacı Ertan Kayıtken’in de yer aldığı komisyonda,  DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Tosunoğlu ve muhasip Üye İbrahim Uzunoğlu, Rönesans Ajanstan Akif Örük, Tasarımcı Vildan Çaputçu, Gardenya Tekstil’den Mukaddes Başkaya yarışmacıların gönderdiği tasarımları değerlendirdi. Finale kalan yarışmacıların yaz boyu devam eden atölye çalışmaları tamamlandı. Genç modacılarımız tarafından hazırlanan çok farklı renk, desen ve stillerde hazırlanan tasarımlar herkes tarafından çok beğenilecek” diye konuştu.
Büyük final ekimde
Yarışmanın büyük finalinin 3 Ekim’de Pamukkale Colossae Thermal Otel’de yapılacağını, hazırlanan tasarımların ünlü mankenler tarafından podyumda tanıtılacağını belirten Kocasert, “Yarışmamızın birincisi 7 bin, ikincisi 5 bin, üçüncüsü ise 3 bin lira ile ödüllendirilecek. Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen yarışmacıya ise 5 bin lira ödül verilecek. Diğer taraftan, tasarım yarışmasında dereceye giren yarışmacılar, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülmesi halinde yurt dışında eğitim alma imkânını da kavuşabilecek. Tekstil ve konfeksiyon sektöründe moda ve tasarıma her zamankinden daha çok önem verilmeli. Denizli’de böyle bir yarışmayı geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.” Diye konuştu.