AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini vermek üzere bugün saat 16:00’da Denizli Adliyesine gidecek.
Kılıçdaroğlu'nun, bu sözleriyle sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı o makama oylarıyla getiren vatandaşları değil, oy vermeyenleri bile hayrete düşürdüğünü ifade eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Kılıçdaroğlu'nun, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan’a, asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunduğunu” belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 52 oy aldığını vurgulayan Filiz;
" Cumhurbaşkanı milletin tamamını temsil eden ortak bir değerdir. Dolayısıyla onu hedef alan bu sözler aynı zaman da milli iradeyi de hedef almaktadır. Kılıçdaroğlu, bu ülkede siyasi nezaketten yoksun bir profil olarak, Cumhurbaşkanımıza mesnetsiz sözler söylemiştir. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için öncelikle siyasetçiler arasında nezaket kurallarının gelişmesi önemlidir. Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu bu ilkeyi çiğneyerek toplumsal uzlaşmaya ihtiyacımız olan bugünlerde duyarlı insanları üzmüştür. Bu sözler yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret değil toplumsal uzlaşmaya da darbedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı,  hangi makamdaki kişi tarafından olursa olsun, kendisine yönelik böyle cümlelerin rahatlıkla ve ısrarla sarf edilebileceği birisi değildir. Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez. 
Bu ülkeyi temsil eden en yüksek siyasi makama yönelik bu beyanlara 'dur' demek lazımdır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bu ülkede halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.