Filiz, PKK’nin, emperyalist küresel güçlerin amaçlarına uygun olarak kaosu tırmandırmaya devam ettiğini, Örgütün bu doğrultuda hız verdiği siyasi cinayetlerle baskı ve sindirme ortamı oluşturmaya çalıştığını ifade etti.
Ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren terör örgütleri’nin sürekli olarak isim değiştirse de aynı amaca hizmet ettiklerini belirterek, 15 Temmuz'da yapılan haince darbe girişiminden sonra amaçlarına ulaşamayan şer güçlerinin, özellikle bölgede terörü devreye soktuğuna dikkat çekenAK Parti Denizli İl Başkanı Filiz yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırıları ve suikastlerin arttırılması yönünde örgüt yöneticilerinin bir süredir talimatları var. Belli ki bu talimatlar uygulamaya geçirilmeye çalışılıyor.Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti'yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti'ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır
Giderek büyüyen ve gelişen ülkemizin ilerlemesini istemeyen unsurlar terör saldırıları ile bu gelişime engel olmak istiyorlar. Ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorlar. Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize kastederek yapılan bu terör olayları, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. 
Şerefsizce yaşamaktansa şerefli ölümü tercih ederiz. Bizim Allah'a bir can borcumuz var. Onlar bizi tehdit ediyor diye mücadelemizden geri durmayacağız. Tedbirimizi alacağız, mücadelemizi de sürdüreceğiz.”

Başkan Filiz Açıklamalarında PKK'nın en büyük zararı bölgedeki Kürtlere dönük olduğuna vurgu yaparak “PKK ve siyasi uzantısı olan parti; Kürt kardeşlerimize demokratikleşme, sivilleşme yoluyla ve barış içinde herhangi bir kazanım elde etmesine asla izin vermiyor, vermek istemiyor. Çünkü o zaman terör nedeniyle ortaya çıkmış bu vahşi örgütün varlık nedeni ortadan kalkar ve hizmet ettiği kesimlerin de işine bu gelmez. O nedenle PKK, Kürt vatandaşlarımıza dönük haklar veya bölgenin kalkınmasıyla ilgili projelerde hep sabotajcı rolü oynamıştır, bir şekilde engel olmuştur” İfadelerini kullandı.
Başkan Filiz; açıklamasının sonunda “ Katledilen siyasetçilere ve şehit olan  kahraman güvenlik güçlerimize  Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabırlar diledi ”