Filiz, Bizim Ayrımız gayrımız yok; biz birlikte Türkiye'yiz. Bunu bu aziz Millet 15 Temmuz gecesi bir kez daha ispat etmiştir diyen Başkan Filiz açıklamasında devamla şunları söyledi:
“Gösterdikleri asil davranıştan dolayı bütün siyasi partilerimize, onların taraftarlarına ve liderlerine teşekkür ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti değerlerine yakışır yayınları, milli duruş gösterdikleri için ulusal ve yerel medyamıza da teşekkür ediyorum.
Sivil toplum kuruluşlarımız görüş farkı ortaya koymadan yollara düştüler, meydanlara indiler, inmeye devam ediyorlar , onlara da çok teşekkür ediyorum.
Bu süreçte valimiz, emniyet müdürlerimiz, kaymakamlarımız, bütün mülki amirlerimiz ve belediye başkanlarımız canla başla çalışmışlardır. Vatandaşla omuz omuza büyük işler başarmışlardır

Milletin olduğu yerde illet olmaz. Millet ben buradayım dedi, meydandayım dedi, bu çapulcular gelsin karşılarında biz varız dedi. İlk günden itibaren yollara düşen kendini tankların önüne atıp gögsünü siper eden , meydanları boş bırakmayan ve hala demokrasi nöbetine büyük bir özveriyle devam eden tüm vatandaşlarımıza tüm kalbimle minnetlerimi sunuyorum. 
Millet kazandı,devlet kazandı,birlik ruhu yeniden canlandı.
Bu canilerle silahlı kuvvetlerimizi aynı tutmayın; silahlı kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir.
Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki, dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki bunu görecekler..
Demokrasi mücadelesinde hayatını ortaya koyan polis ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır  diliyorum. Yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.”