HABERDENİZLİ.COM

Gaziler günü sebebiyle yazılı bir açıklama yayımlayan Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi: “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e  Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından 19 Eylül 1921 Günü mareşallik ve Gazilik ünvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak anılmaktadır.

Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, ezan sesimizin camilerimizde yankılanmasını, ,özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Türk ulusu için bu iki kavram da çok önemlidir. Manevi rütbelerin en yükseğidir

Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.

Çok şey borçlu olduğumuz gazilerimize gereken hürmeti ve saygıyı onlara vefa borcumuz gereği göstermemiz gerekir. Onların dertlerini, sıkıntılarını hafifletmek, hallerini, hatırlarını sorarak gönüllerini almak gazilerimize olan borcumuzdur.

Şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Şehit ve gazilerimizin gösterdikleri kararlılık ve fedakarlığın Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedeflerine doğru ilerlediğimiz şu günlerde bizim en büyük ilham kaynağımız olduğunu bir kez daha ifade ederek  “Gaziler Gününü ” en kalbi duygularımla kutluyor, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, halen hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyor saygılar sunuyorum.”