AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Ramazan Müslümanlığı” tabirinin tarihe karışmasını,“ İslamın bir aya sığabileceği zihniyetinin” yer ettiği zihinlerden silinmesini, yardım-yardımlaşma-cömertlik-ihsan ve ikram kelimelerinin hakiki fiilleriyle her sıradan müslümanın ahlakına kazınmasını can-u dilden arzu ve niyaz ediyorum” dedi. 
Her akşam bir başka ailenin evine misafir olarak iftarlarını açtıklarını belirten Başkan Filiz; “Karaman mahallesiyle başlayan, vatandaşlarımızın evlerine misafir olup, iftar sofralarına katılma programımız, Akkonak mahallesiyle devam ediyor” dedi.

Akkonak mahallesinde oturan Huriye ve İbrahim Erenoğlu ailesine iftar ziyaretinde bulunan Filiz ve beraberindekiler, Aile ile sohbet edip ardından Aysel ve Sebahattin Sak ailesinin evine misafir oldu. Çocuklarla sohbet edip, çeşitli oyuncaklar hediye etti. Aile üyeleriyle sohbet ederek, sorunlarını dinlediler. 

Ramazan ayında farklı ve yoğun bir program çerçevesinde halkımızla birlikte olmaya özen gösteriyoruz diyen Başkan Filiz;” Bizlere kapılarını açarak misafir eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Biz her zaman milletimizin içinde olmaya, onların dertlerini dinlemeye, onlarla bütün güzellikleri paylaşmaya gayret etmekteyiz. Ramazan ayının en güzel iftarlarından birini Akkonak Mahallemizdeki bu ailelerimizle birlikte yaptığımıza inanıyorum. Onların sofralarına konuk olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Bu tür ziyaretler ile hem insanlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmeye hem de varsa istek ve talepleri onları alıp imkânlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ramazan boyunca yapılacak mahalle iftarlarının önemine de değinen AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Bu sofralar paylaşma duygusunu, bölüşme duygusunu geliştiriyor. Şehir hayatında cadde ve sokaklarda kurulan bu iftar sofralarında komşular, mahalle halkı bir araya geliyor. İftar yemeğine katılan mahalle sakinleri komşularıyla birlikte aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşarken, çocuklar büyükleriyle farklı bir Ramazan yaşamanın keyfini çıkarıyor. Akşam ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açılıyor, hep bir ağızdan dualar ediliyor. Bu güzelliği hep birlikte yaşıyoruz. ” dedi.

Aynı sofrada buluşmayı, hasbihal etmeyi ve sorunları dinlemeyi amaçladıklarını kaydeden Filiz, “Mahalle iftarları komşuluk ilişkilerini güçlendirdiği gibi, zengin-fakir ayırt etmeksizin herkesi aynı sofrada buluşturuyor. İftar sofraların da vatandaşlarımızla buluşup, aynı masada hem kaynaşmanın hem de paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.