Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 145 işadamının yargılandığı davanın ilk duruşmasında bugün akşam saatlerinde ara karar verildi. 8 kişi verilen kararla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Denizli’de FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, örgütün finans yapılanmasına yapılan ikinci dalga operasyonda, 145 hakkında gözaltı kararı verilmişti. 87’si tutuklu, 42’si firari, 16’sı tutuksuz olmak üzere toplam 145 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün sona erdi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın ilk duruşması, sanık ve tanık sayısındaki fazlalık nedeniyle bir ay sürdü. Bugün görülen son duruşmanın ardından arar karar verildi.

SANIK YAKINLARI DIŞARIDA KALDI

Sanıklar, duruşmanın yapılacağı EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne cezaevi araçları ve özel otobüslerden oluşan konvoyla getirildi. Sanık yakınları sabah erken saatlerden itibaren EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin çevresinde tutuklu yakınlarını görebilmek için kalabalık oluşturdu. Yer sıkıntısı nedeniyle duruşma salonuna sanık yakınlarının bir kısmı alınabildi.

73 MADDELİK ARA KARAR

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na üye olmak, örgüte finans sağlamak, örgüt içerisinde iletişim kurmak amacıyla kullanılan gizli Bylock programını kullanmak, KHK ile kapatılan derneklere üye olmak, yönetimlerinde yer almak, sohbet toplantıları düzenlemek gibi iddialarla yargılanan sanıkların, örgütün dernek, şirket, okul ve dershanelerinde birlikte hareket ettikleri de iddianamede yer alıyor. 2 Mayıs’ta başlayıp bugün sona eren ilk duruşmada bir ay boyunca sanıkların savunmaları dinlendi, tanıkların ifadelerine başvuruldu. Bir haftadan bu yana sanık ve avukatların taleplerinin dinlendiği duruşmaya, ara karar öncesi 3 saatlik ara verildi.

MALVARLIKLARINA TEDBİR KALDIRILDI

Açıklanan 73 madde arasında ifadesi alınan sanıkların malvarlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verildi.  

2. İŞADAMLARI DAVASINDA TAHLİYE OLAN SANIKLAR

İbrahim Tüysüz, Fatih Güner, Tufan Kuru, Bilal Erşahin, Ali Usul, Hatice Kübra Çelikbilek, Nazife Turhal, Şener Sönmez,