Darbe girişiminin püskürtülmesinde vatanını , bayrağını seven inançlı insanların  rolü olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; İman dışında hiçbir şeyin insanları tankın önüne çıkmaya sevk edemeyeceğine vurgu yaptı. “Bir tarafta alışveriş merkezleri, yakıt istasyonu, bankamatik kuyruğuna girmiş insanlar vardı, öbür tarafta ise bunların hiçbirini umursamayan her kesimden imanı kalbinde olan insanlar vardı. Çünkü iman dışında hiçbir şey insanların büyük bir cesaretle tankın önüne çıkmaya sevk edemez “ dedi.

“Zor bir coğrafyada, ağır bir tarihsel misyonun yüküyle yürümeye çalışıyoruz. Düşmanlarımız çok ve topyekün taarruz halindeler” diyen Başkan Filiz Bazı kesimlerin FETÖ’yü bahane ederek tüm İslami yapıları FETÖ ile aynı kefeye koyma, itibarsızlaştırma çabası içerisine girme konusunu değerlendirdi. 
Başkan Filiz açıklamaların da şunları söyledi:

“Aşağılık ihtirasların pençesinde bu milletin ezelî düşmanlarıyla işbirliği yapmaktan çekinmeyecek kadar ruhsuzlaşmış yaratıklar, bu milleti küfrün önünde diz çöktürmek için kumpas kurarken üç unsuru dikkate almadılar: Allah’ın takdiri, milletin iradesi ve dik duran liderimiz. 
Dilindeki tekbirden, elindeki bayraktan başka silahı olmayan bu millet çelik gibi iradesiyle tanklara, helikopterlere karşı durdu.

FETÖ, bir cemaat değildir. FETÖ, aşağılık özelliklere sahip liderini kutsayan, kitleleri ayartan, hipnotize eden, hedefe varmak için bütün gayr-ı meşrû yolları meşrû gören sapkın seküler bir harekettir, bir terör örgütüdür.Ancak ülkeye travma yaşatan kötü bir örnekten yola çıkarakdin adamlarını, kanaat önderlerini aynı kefeye koymak doğru olmaz. Tarih tecrübemiz, medeniyet birikimimiz bunu doğru bulmaz. Elbette İslâm’ın öğretilerine göre dini bünyesinde canlı yaşayan birey, aile ve toplum inşa etmeyi hedefleyen insanların biraraya gelerek kolektif hareket etmeleri yanlış değildir. Yanlış olan   İnsanı varoluş gayesinden uzaklaştıran, dünyevîlik yarışına sokan, gücü kutsayan çıkar gruplarıdır. Bu yapılar yok değil elbette. Bir şeyin hakikisi varsa sahtesi de vardır. 
Yapılmak istenen şey, FETÖ’yü bahane ederek, gerçek din adamlarına, islam alimlerine, kanaat önderlerinevurmak , gerçekte bu toplumun bin yıllık İslâmî ruh köklerini kurutmaktır. FETÖ üzerinden tehlikeli bir algı operasyonu yapılıyor. Vatanını seven din adamları, kanaat önderleri , Allah yolunda hizmet veren vatanseverler hedef alınmaktadır.”